wtorek, 28 maja 2013

346.


Jaglanka pieczona z jabłkiem, rodzynkami, żurawiną i cynamonowym kremowym serkiem.
Millet baked with apple, raisins, cranberry and cinnamon cream cheese.


35 komentarzy:

  1. wygląda po prostu fantastycznie :)
    a drugie zdjęcie - po prostu idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pomysł na zdrowe sniadanie. Ja te składniki sobie rano gotuję ale napisz proszę jak robisz taką zapiekankę.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zwyczajnie gotuję jaglankę na mleku, po ugotowaniu mieszam z jabłkiem, rodzynkami i żurawiną, przekładam do naczynia, dekoruję plasterkami jabłka i piekę ok 25 min w 200 stopniach. :)

      Usuń
  3. Wspaniale wyglada, a i zapewne smakuje :) Sniadaniowo cudo w zdrowym stylu.

    OdpowiedzUsuń
  4. jaglanka z jabłkiem i cynamonem-klasyka warta wszystkiego :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny pomysł na śniadanie :) Jaglanka do tego z jabłkiem i cynamonem, smak kojarzący się z jesiennym, leniwym śniadaniem.

    OdpowiedzUsuń
  6. Takie zapiekane śniadanie na dzisiejszy chłodny poranek idealne :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Oh my taste buds! This looks just perfect! If you ever open a restaurant, let me know. I love your breakfasts, they're so inspirational.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. You've make me blushed ;) Thank you!

      Usuń
  8. chciałoby się napisać MNIAM!
    :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam pieczoną jaglankę z takimi dodatkami! A drugie zdjęcie jest cudowne :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Gotowana jaglanka na słodko niezbyt mi smakowała, ale taka pieczona wygląda wspaniale. Chyba będę musiała dać jej drugą szansę właśnie w takiej odsłonie. Nie wątpię, że cudownie musiała smakować z takimi dodatkami. :)

    OdpowiedzUsuń
  11. lubię jaglankę, lubię suszoną żurawinę - do wypróbowania :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Pieczona jaglanka - i poranek od razu staje się iękniejszy, mimo że (u mnie) deszczowy i pochmurny. Kiedy pierwszy raz zapiekałam tę kaszę - robiłam to dokładnie z takimi samymi dodatkami, tylko z pominięciem rodzynek :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Oj tak, podoba mi się ta jaglanka :D
    Idealne połączenie smaków !

    OdpowiedzUsuń
  14. U mnie dziś były płatki jaglane na śniadanie, a kasza na obiad. Uwielbiam ją! :) Takiej zapiekanki jeszcze nie robiłam..

    OdpowiedzUsuń
  15. świetnie się prezentuje ;))

    OdpowiedzUsuń
  16. Ten serek na drugim zdjęciu wygląda jak wisienka na torcie :)

    OdpowiedzUsuń
  17. pieczonej jaglanki nie robiłam, ale widzę że warto, szczególnie w tak smacznej kompozycji, z jabłuszkiem zawsze okej <3

    OdpowiedzUsuń
  18. Uwielbiam takie pieczone śniadanka, tym bardziej w te ostatnie chłodne dni ...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak, są idealne na taką ponurą aurę za oknem.. :)

      Usuń
  19. Ja rano w życiu nie mam czasu na pieczenie . Ostatnio bym mogła nie wstawać a spaać i spaaać...

    OdpowiedzUsuń
  20. Uwielbiam jesienne smaki, zawsze!
    Mogłabym zjeść coś takiego teraz, zaraz, tu. Albo rozpocząć tym jesienny sezon, zrób mi taki we wrześniu^^

    OdpowiedzUsuń
  21. oooch fantastycze! też sobie zapiekłam dziś jaglankę, ale na słono, na obiad

    OdpowiedzUsuń
  22. Ja chce piekarnik! Swój własny piekarnik!!!!!
    Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  23. Gdyby ktoś chciał zrobić za mnie śniadanie, byłabym chętna:D

    OdpowiedzUsuń
  24. o mamo, rewelacyjnie połączyłaś tutaj wsystko to co najlepiej do siebie pasuje ;D

    OdpowiedzUsuń
  25. A ja ostatnio na nowo przypomniałam sobie o jaglance na śniadanie. Trzeba zacząć jeść ją częściej :)

    OdpowiedzUsuń
  26. No jak ostatnio zakochałam się w pieczonych śniadaniach tak teraz kusisz mnie tą jaglanką z piekarnika, jeju :3

    OdpowiedzUsuń
  27. jaglanka w najlepszym wydaniu ^^

    OdpowiedzUsuń
  28. cynamonowy kremowy serek, oja, zrobię sobie taki :))

    OdpowiedzUsuń
  29. ojej jakie to musiało być smaczne :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...