wtorek, 15 października 2013

383. Krem truskawkowy.


Krem truskawkowy z wiórkami kokosowymi.
Strawberry cream with dessicated coconut.


Ależ to było dobre! :)

Przepis (1 porcja):

2 jajka
pół szklanki mleka
mały rozgnieciony banan
2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
syrop klonowy
truskawki

Jajka roztrzepujemy z mlekiem. Mieszamy z pozostałymi składnikami i gotujemy na wolnym ogniu do osiągnięcia pożądanej konsystencji.

22 komentarze:

  1. nie dziwię się! :) No i ten kolor-chcemy lata, chcemy lata :D

    OdpowiedzUsuń
  2. O, siemię lniane wraca do łask :D Mam akurat je zmielone, wiec pokuszę się o takie śniadanie. Tylko najpierw trzeba znaleźć truskawki...

    OdpowiedzUsuń
  3. coś cudownego - bomba witaminowa na sam początek dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. aaaaa fantastyczne! jak pojadę do domu zrobię z mrożonymi, koniecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mniam i jaki oryginalny przepis :)))

    OdpowiedzUsuń
  6. Zdziwiłabym się, gdyby nie było. Truskawki, banan, wiórki... w postaci kremu? To musiało się udać, no ba!

    OdpowiedzUsuń
  7. No ciekawie i pysznie, tylko nie ma truskawek:(

    OdpowiedzUsuń
  8. powrót do truskawek, powrót do letnich smaków ! kremy uwielbiam, szczególnie tak smaczne i pomysłowe :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie wpadłabym na taki pomysł, będzie trzeba kiedyś spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  10. wow! prawie jak gotowana jajecznica z truskawkami! :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Konsystencja i kolor powalają :)

    OdpowiedzUsuń
  12. ale ma kolorek! :) na takie przygotowanie bym nie wpadła ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. MATKO JEDYNA, KOLEJNA OBŁĘDNA INSPIRACJA ! WSPANIAŁE. Ciekawe jak to smakuje :) A mogę prosić jeszcze o przepisik na te nalęsniki, gdyż właśnie zakupuję mąkę kokosową a mam bardzo ochotę na nalesniki ;) http://ashtraysbreakfast.blogspot.com/2013/10/381.html#comment-form

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi bardzo smakowało, spróbuj to sama się przekonasz :)
      A przepis na naleśniki:
      2 jajka
      2 łyżki mąki kokosowej
      łyżeczka oleju kokosowego
      ok 100 ml mleka (daj na oko, zależy jakie ciasto wolisz)
      szczypta soli i szczypta sody


      Wszystko trzeba dokładnie wymieszać (naprawdę dokładnie, mąka kokosowa ma to do siebie że przy byle jakim wymieszaniu zostają grudki). Daj znać, czy smakowało :)

      Usuń
  14. letni przepis i smaki musi wspaniale rozpogodzić jesienny poranek :)

    OdpowiedzUsuń
  15. nie ma innej opcji niż zrobić ten obłędny krem! mam nawet truskawki! mrożone, ale są! :)

    OdpowiedzUsuń
  16. taka prawie owsianka z truskawkami, pysznie wygląda<3

    OdpowiedzUsuń
  17. Mniiaam! W weekend odmrażam truskawki i robię! :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...