niedziela, 20 października 2013

388. Dyniowy chlebek.


Dyniowy chlebek z twarożkiem i dżemem pomarańczowym; kawa z mlekiem.
Pumpkin bread with quark and orange jam; coffee with milk.


Przepis (mała keksówka):

szklanka puree z dyni
1/2 łyżeczki sody
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka przyprawy korzennej
kilka pokruszonych orzechów pecan
3 jajka
6 łyżek syropu klonowego

W jednej miseczce mieszamy mąkę migdałową, pokruszone orzechy i migdały. W drugiej jajka, dynię i syrop klonowy. Łączymy zawartość obu naczynek, mieszamy dokładnie i przekładamy do keksówki. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach.

26 komentarzy:

  1. Dyniowy jest extra ;) Twarożek z dżemem pomarańczowym też brzmi smakowicie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda cudooownie! Został jeszcze może kawałek dla mnie?:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie się prezentuje. Lubię Twoje wypieki! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. dyniowy chlebek z twarożkiem - no już na samą myśl się rozpływam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię takie rozpieszczanie podniebienia od samego rana :)

    OdpowiedzUsuń
  6. miseczka z konikiem <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Dyniowy chlebek na śniadanie to gwarancja udanego poranka. :)
    PS: zawsze mnie rozckliwia ten Twój uroczy śniadaniowy zestaw.

    OdpowiedzUsuń
  8. oh, rodzinka ma z Tobą i Twoimi wypiekami za dobrze

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rodzinka ma pecha, mogą tylko popatrzeć ;) A tak poważnie, to nie przepadają za takimi 'wynalazkami', tym lepiej, więcej dla mnie :D

      Usuń
    2. A ja uwielbiam takie 'wynalazki' :D ! Więc wpadam na kawałek ;)

      Usuń
  9. oczywiście wchodzę do Ciebie i jak zawsze tak pysznie ! dyniowy chlebek idealny na śniadanie o tej porze roku :)

    OdpowiedzUsuń
  10. O, już wiem co powinnam zrobić z swoją dynią :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Ale świetna, wypieczona skórka! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Prostota.
    Prostota.
    Pychota?:))

    I ta kawusia... <3

    OdpowiedzUsuń
  13. upiekę w końcu jakiś chlebek na śniadanie, upiekę no!

    OdpowiedzUsuń
  14. Pyszny i z tego co mówi opakowanie bezglutenowy.Jedyną wadą jest syrop glukozowy :( Choć i tak wole po prostu miód migdałowy i wyciąganie z niego oblepionych migdałów...taka jesienna perwersja sie mnie trzyma <3

    OdpowiedzUsuń
  15. Typowe, słodziutkie, leniwe śniadanie <3

    OdpowiedzUsuń
  16. Świetny ten chlebek ostatnio też piekłam podobny, mniam! i ja to lubię tego typu wynalazaki :)

    OdpowiedzUsuń
  17. mmmmmm ^^ i nic więcej nie potrzeba :)

    OdpowiedzUsuń
  18. wygląda smaczniutko :)
    Dzięki za udział w akcji!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...