Makowe pancakes z pomarańczą i syropem klonowym; kawa z mlekiem.
Poppyseed pancakes with orange and maple syrup; coffee with milk.
Znów świątecznie ;)
Przepis:
25g mąki migdałowej
15g mąki kokosowej
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
1 jajko (żółtko oddzielone od białka)
trochę mleka
2 łyżki masy makowej
Białko ubijamy na sztywną pianę. Resztę składników dokładnie mieszamy mikserem. Delikatnie dodajemy ubite białko i mieszamy drewnianą łyżką. Smażymy na dobrze rozgrzanej i natłuszczonej patelni.
Migdałowe z pomarańczą... ciekawe:) chociaż czy mąka migdałowa daje wyraźny posmak migdałów? Podejrzewam, że to jednak mak przebijał się głównie w Twoim śniadaniu, razem z pomarańczą stworzyli przedświąteczny team:)
OdpowiedzUsuńdo świąt wykończysz całą masę makową!
OdpowiedzUsuńŚwiąteczne smaki. Tak bardzo się cieszę, że juz zaczynają się pojawiać! Piękne placki :)
OdpowiedzUsuńmoja myśl gdy spojrzałam na miniaturkę: znów świątecznie ;)
OdpowiedzUsuńlubię wszystko, co świąteczne :)
OdpowiedzUsuńNawet nie wiesz jaką mam ochotę na te placki ! Masa makowa chodzi za mną już od dłuższego czasu :)
OdpowiedzUsuńAle świątecznie !
OdpowiedzUsuńMakowe musiały być cudowne :)
to już jutro Wigilia? :D
OdpowiedzUsuńO ja... mak, mak, maaaaak <3
Mniam, nie znam lepszej słodyczy niż mak <3
Mak, pomarańcze, miód? Zima, zima permanentna i to w najsmaczniejszym wydaniu :)
OdpowiedzUsuńCzuć święta! :) Swoją drogę nie mogę się ich doczekać..;) Pyszne placki!
OdpowiedzUsuńchcę już święta ;)
OdpowiedzUsuńWłaśnie, pierwsze o czym pomyślałam gdy zobaczyłam te placki to "święta" :D
OdpowiedzUsuńmak i pomarańcza <3 to połączenie zdecydowanie przypomina mi o nadchodzących świętach :)
OdpowiedzUsuńjak kiedyś modne były stosy placków tak teraz miło dla oczu kiedy widzi się takie dwa konkrety, cudo! :)
OdpowiedzUsuń