Bananowe ciastko z mirofali z kandyzowanymi truskawkami; jogurt grecki z truskawkami; kawa toffee z mlekiem.
Banana microvaed cake with candied strawberries; greek yogurt with strawberries; toffee coffee with milk.
Te ciastka z mikrofali to świetny wynalazek, zwłaszcza, kiedy nie chce się odpalać piekarnika egoistycznie tylko dla siebie ;) I gdy się jest wygłodniałym po badaniach, jak ja dziś. Szybko, smacznie, i nawet zdrowo ;)
A kawa toffee ostatnio awansowała na moją ulubioną smakową kawę!
Przepis na ciastko:
2 łyżki mąki kokosowej
1 łyżeczka cukru kokosowego
1 łyżeczka sody
1/2 rozgniecionego banana
1 łyżka kremu Dulce de Leche Chimbolte
1 jajko
garść kandyzowanych truskawek
W miseczce mieszamy mąkę i sodę. W kubku rozgniecionego banana z kremem i jajkiem. Dodajemy zawartość miseczki i truskawki, dokładnie mieszamy i wkładamy do mikrofali na 3 minuty. Uwaga, gorące! ;)
oo fajny pomysł, ale ja się zawsze boję o naczynia :< niby można w mikrofali... ale jakoś tak
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo ładnie i smacznie! :D
OdpowiedzUsuńFantastyczny pomysł, bo zawsze strasznie mi szkoda jak odpalam piekarnik żeby zrobić tylko jedną babeczkę, a tu problem rozwiązany. Tylko czy można zastąpić mąkę kok. jakąś inną, wyjdzie? :)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie, ale mimo wszystko moje serce skradł jogurt z truskawkami - moje ukochane połączenie
OdpowiedzUsuńchcę chcę chcę...
OdpowiedzUsuńChcę Twoją łyżeczkę! <3
OdpowiedzUsuńCzemu ja nie mam mikrofali :<
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda to ciacho :)
Ciastko w kubeczku? Rozpływam się :D żałuję tylko, że oddałam swoją mikrofalówkę :c
OdpowiedzUsuńooo.. też wielbię te wypieki, są takie szybkie i mimo wszystko oszczędzają prąd :D mmmm!
OdpowiedzUsuńToffee dobra, ale piernikowa 'lepsiejsza':D albo wiśnia-rum <3
OdpowiedzUsuńA śniadanie po wyhodowanym głodzie musiało pysznie smakować, powiew lata w tych truskawkach:)
Pychotka :) Też często przyrządzam takie szybciutkie wypieki z mikrofali :)
OdpowiedzUsuńGdybym miała mikrofalę już bym była w kuchni i mieszała składniki ;D
OdpowiedzUsuńjak się wylewa! świetny pomysł!
OdpowiedzUsuńale potwór ciastkowy!
OdpowiedzUsuńciasto? ja bym powiedziała, że to cudnie wyglądający muffin!:D
OdpowiedzUsuńciastko* grrrr
UsuńAle fajne ciastko! <3
OdpowiedzUsuńfajne to ciastko *-* szybki sposób na coś pysznego i słodkiego ;) no i te truskawki <3
OdpowiedzUsuńO mamo mamo, cudo. :) Koniecznie muszę zrobić kiedyś takie ciastko. Kiedy myślę o połączeniu smaku kokosa i banana w jednym wypieku, a doprawienie tego wszystkiego kremem dulce de leche, już jestem głodna.
OdpowiedzUsuńCiacho z kubka to dla mnie nowość, a już mi się podoba! :D
OdpowiedzUsuńkokos, banan i jeszcze ten krem. to ciastko musiało smakować ;)
OdpowiedzUsuńCzy mogłabyś zdradzić jakiej firmy mąki kokosowej i migdałowej używasz? Są one dostępne w sklepie z ekologiczną/zdrową żywnością czy może zamawiałaś przez internet?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Agnieszka
Jasne, używam mąk firmy Efavit, kupuję w takim małym sklepie ze zdrową żywnością w moim mieście, ale przez internet też można zamówić na ich stronie - http://www.efavit.pl/
UsuńA poza tym teraz w Lidlu mają mielone migdały po 7,99 za 200g, więc cenowo wychodzi lepiej niż ta mąka Efavitu i szczerze mówiąc lepiej mi się lidlowych używa :)
Dziękuję za odpowiedź :). Z powodu nietolerancji pokarmowej od dłuższego czasu zmieniam swoje nawyki żywieniowe, ale wciąż przed wieloma produktami mam obawy czy aby na pewno uda mi się z nich zrobić coś smacznego :).
UsuńAgnieszka
kandyzowane truskawki? czego TE ludzie nie wymyślą! :D to ciasto wygląda dosłownie o-błę-dnie.
OdpowiedzUsuńO kurczę, nie sądziłam, że ciasto w mikrofali może tak pięknie wyrosnąć! Koniecznie muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńNie lubię ciast z mikrofali, ale Twoje wygląda smakowice.
OdpowiedzUsuńDzięki za udział w akcji! :)
Wciąż się do niego przymierzam:)
OdpowiedzUsuń