czwartek, 28 listopada 2013

427. Jak płynna chałwa.

Nocna jaglanka z sezamem (również zmielonym w środku), tahini i miodem.
Overnight millet with sesame (also grounded inside), tahini and honey.

 Kiepskie światło, kiepskie zdjęcia. Ale za to jaka pyszna kasza! Ugotowana wieczorem z mielonym sezamem, tahini i miodem. Rano podgrzana z odrobiną mleka, polana dodatkową łyżką tahini i posypana sezamem. Jak ciepła, płynna chałwa :)

26 komentarzy:

  1. mmm.. sezam! Cudo :) Uwielbiam chałwę więc i tą jaglanką bym się zachwycała, cud, miód, maaalina! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. płynna chałwa, o mamo! ależ to musiało smakować! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. moje kubki smakowe oszalały po przeczytaniu opisu śniadania.
    jaglankowa mistrzyni (;

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak najbardziej mnie zachęciłaś! ♥ Podałabyś dokładniejsze proporcje? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 5 czubatych łyżek kaszy, szklanka mleka, łyżka miodu, łyżka tahini, dwie łyżki zmielonego sezamu. Rano troszkę mleka, kolejna łyżka tahini i sezamu, tym razem nie zmielonego :)

      Usuń
  5. jo tam kiepskie, wcale nie :P

    OdpowiedzUsuń
  6. już tytuł mnie zachęcił, a podpis pod zdjęciem przekonał :):):)

    OdpowiedzUsuń
  7. o raju, niby proste, a tak idealne. z pewnością do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Jezusie....
    płynna chałwa....



    Padłam.

    OdpowiedzUsuń
  9. jak chałwa? toż to musiało się rozpływać w buzi :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Płynna chałwa ? Istne niebo ... rozpływam się <3

    OdpowiedzUsuń
  11. moje kubki smakowe szaleją ;o
    BOSKIE!

    OdpowiedzUsuń
  12. genialne... do zrobienia, inspirujesz!

    OdpowiedzUsuń
  13. znam to połączenie i uwielbiam. W owsiance :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Mmmmm, samo zdrowie! Kasza jaglana to istny cud, a w połączeniu z sezamem przebija wszystko!

    OdpowiedzUsuń
  15. Aaaaa! <3 Robię, robię, robię!

    OdpowiedzUsuń
  16. ta nazwa prowokuje mnie do zrobienia jej możliwie jak najszybciej. jak każdy teraz będę krzyczeć: "płynna chałwa!"

    OdpowiedzUsuń
  17. Świetnie wygląda i brzmi! Uwielbiam chałwowy smak :) A tahini robiłam i coś nie wyszła, będę musiała zrobić drugie podejście, albo kupić :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Chcę to cudo, kocham chałwę!

    OdpowiedzUsuń
  19. cudna !!! sezamowa, słodka rozpusta z rana ! ta jaglanka to będzie mój "must eat" :)

    OdpowiedzUsuń
  20. i-de-ał. tylko tahini u mnie brak

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...