Nocna jaglanka z sezamem (również zmielonym w środku), tahini i miodem.
Overnight millet with sesame (also grounded inside), tahini and honey.
Kiepskie światło, kiepskie zdjęcia. Ale za to jaka pyszna kasza! Ugotowana wieczorem z mielonym sezamem, tahini i miodem. Rano podgrzana z odrobiną mleka, polana dodatkową łyżką tahini i posypana sezamem. Jak ciepła, płynna chałwa :)
mmm.. sezam! Cudo :) Uwielbiam chałwę więc i tą jaglanką bym się zachwycała, cud, miód, maaalina! :D
OdpowiedzUsuńpłynna chałwa, o mamo! ależ to musiało smakować! :)
OdpowiedzUsuńmoje kubki smakowe oszalały po przeczytaniu opisu śniadania.
OdpowiedzUsuńjaglankowa mistrzyni (;
Jak najbardziej mnie zachęciłaś! ♥ Podałabyś dokładniejsze proporcje? ;)
OdpowiedzUsuń5 czubatych łyżek kaszy, szklanka mleka, łyżka miodu, łyżka tahini, dwie łyżki zmielonego sezamu. Rano troszkę mleka, kolejna łyżka tahini i sezamu, tym razem nie zmielonego :)
Usuńjo tam kiepskie, wcale nie :P
OdpowiedzUsuńjuż tytuł mnie zachęcił, a podpis pod zdjęciem przekonał :):):)
OdpowiedzUsuńo raju, niby proste, a tak idealne. z pewnością do zrobienia :)
OdpowiedzUsuńJezusie....
OdpowiedzUsuńpłynna chałwa....
Padłam.
jak chałwa? toż to musiało się rozpływać w buzi :D
OdpowiedzUsuńjak przygotowujesz "nocną kaszę" ?
OdpowiedzUsuńTak jak napisałam w poście. :)
UsuńPłynna chałwa ? Istne niebo ... rozpływam się <3
OdpowiedzUsuńO rany, raj na ziemi :D
OdpowiedzUsuńmoje kubki smakowe szaleją ;o
OdpowiedzUsuńBOSKIE!
genialne... do zrobienia, inspirujesz!
OdpowiedzUsuńznam to połączenie i uwielbiam. W owsiance :)
OdpowiedzUsuńMmmmm, samo zdrowie! Kasza jaglana to istny cud, a w połączeniu z sezamem przebija wszystko!
OdpowiedzUsuńAaaaa! <3 Robię, robię, robię!
OdpowiedzUsuńta nazwa prowokuje mnie do zrobienia jej możliwie jak najszybciej. jak każdy teraz będę krzyczeć: "płynna chałwa!"
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda i brzmi! Uwielbiam chałwowy smak :) A tahini robiłam i coś nie wyszła, będę musiała zrobić drugie podejście, albo kupić :)
OdpowiedzUsuńChcę to cudo, kocham chałwę!
OdpowiedzUsuńcudna !!! sezamowa, słodka rozpusta z rana ! ta jaglanka to będzie mój "must eat" :)
OdpowiedzUsuńale musi być pyszne:)
OdpowiedzUsuńi-de-ał. tylko tahini u mnie brak
OdpowiedzUsuńNie kuś;p
OdpowiedzUsuń