środa, 18 lutego 2015

474. Bezglutenowe naleśniki z domowym jabłkowym serkiem.



Kakaowe naleśniki z domowym jabłkowym serkiem.
Cocoa crepes with homemade apple cream cheese.

Przepis
(2 porcje):

80g uniwersalnej mąki bezglutenowej
czubata łyżka kakao
szczypta stevii
1 jajko
200ml mleka
150 ml wody
1 łyżeczka oliwy

150g kremowego serka (używam naturalnego Bielucha)
1 jabłko
1 łyżka rodzynek
1 łyżeczka cynamonu
szczypta stevii

Mąkę, kakao i stevię mieszamy. Dodajemy mleko, jajko i oliwę, miksujemy dokładnie. Odstawiamy do lodówki na minimum pół godziny. Po wyjęciu dolewamy wodę i miksujemy. Smażymy naleśniki - ja smażę na patelni naleśnikowej, w związku z czym nie potrzebuję dodatkowego tłuszczu.


Jabłko ścieramy na tarce i mieszamy z serkiem, rodzynkami, cynamonem i stevią. Powstałym serkiem nadziewamy naleśniki.

8 komentarzy:

  1. Wyglądają na takie delikatne i słodkie, mniam!

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Czekoladowe najlepsze, nie ważny czy bezglutenowe, czy nie *~*

    OdpowiedzUsuń
  3. oooo.. so sweet! :) naleśniki pierwsza klasa, idealne właśnie twarożkiem ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Prezentują się idealnie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...