Kakaowe naleśniki z domowym jabłkowym serkiem.
Cocoa crepes with homemade apple cream cheese.
Przepis
(2
porcje):
80g
uniwersalnej mąki bezglutenowej
czubata
łyżka kakao
szczypta
stevii
1
jajko
200ml
mleka
150
ml wody
1
łyżeczka oliwy
150g
kremowego serka (używam naturalnego Bielucha)
1
jabłko
1
łyżka rodzynek
1
łyżeczka cynamonu
szczypta
stevii
Mąkę,
kakao i stevię mieszamy. Dodajemy mleko, jajko i oliwę, miksujemy dokładnie.
Odstawiamy do lodówki na minimum pół godziny. Po wyjęciu dolewamy wodę i
miksujemy. Smażymy naleśniki - ja smażę na patelni naleśnikowej, w związku z
czym nie potrzebuję dodatkowego tłuszczu.
Jabłko
ścieramy na tarce i mieszamy z serkiem, rodzynkami, cynamonem i stevią.
Powstałym serkiem nadziewamy naleśniki.
Przepysznie wyglądają! ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają na takie delikatne i słodkie, mniam!
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
Czekoladowe najlepsze, nie ważny czy bezglutenowe, czy nie *~*
OdpowiedzUsuńświetne, apetyczne naleśniki!
OdpowiedzUsuńPyszne :)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie! ;)
OdpowiedzUsuńoooo.. so sweet! :) naleśniki pierwsza klasa, idealne właśnie twarożkiem ;)
OdpowiedzUsuńPrezentują się idealnie :)
OdpowiedzUsuń