środa, 4 marca 2015

487. Gofry bezglutenowe.




Bezglutenowe gofry z kremowym serkiem i syropem klonowym.
Gluten free waffles with cream cheese and maple syrup.

Przepis
(8 gofrów):

szklanka mąki (użyłam Mixit! Schar)
szklanka mleka
1 jajko
1 łyżka roztopionego masła
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Mąkę mieszamy z mlekiem, masłem, żółtkiem i proszkiem. Białko ubijamy z solą na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Pieczemy gofry w dobrze rozgrzanej gofrownicy 3-4 minuty. 

7 komentarzy:

  1. Jak ten serek ślicznie wygląda na gofrach *.* Perfekcja ♥

    OdpowiedzUsuń
  2. Niezwykle delikatnie wyglądają, pycha :>

    OdpowiedzUsuń
  3. wyglądają obłędnie ! moja przyjaciółka ma celiakię i miałam okazję przyglądać się czasem jak powstają bezglutenowe dania, choć szczerze mówiąc uważam, że trzeba w to włożyć jeszcze więcej wysiłku i pracy żeby jakoś się to trzymało. :) zapraszam do siebie, zaczynam po długiej przerwie i będę wdzięczna za każde wsparcie bardziej doświadczonych ode mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Serek wygląda jak bita śmietana :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Tak, wiem, że smacznie. Piszesz to codziennie.

    OdpowiedzUsuń
  6. harmonia tu jakaś piękna :)
    zapraszam: http://iluminatium-mundi.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...