Bezglutenowe gofry z kremowym serkiem i syropem klonowym.
Gluten free waffles with cream cheese and maple syrup.
Przepis
(8 gofrów):
szklanka mąki (użyłam Mixit! Schar)
szklanka mleka
1 jajko
1 łyżka roztopionego masła
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Mąkę mieszamy z mlekiem, masłem, żółtkiem i proszkiem. Białko ubijamy z solą na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Pieczemy gofry w dobrze rozgrzanej gofrownicy 3-4 minuty.
Jak ten serek ślicznie wygląda na gofrach *.* Perfekcja ♥
OdpowiedzUsuńNiezwykle delikatnie wyglądają, pycha :>
OdpowiedzUsuńwyglądają obłędnie ! moja przyjaciółka ma celiakię i miałam okazję przyglądać się czasem jak powstają bezglutenowe dania, choć szczerze mówiąc uważam, że trzeba w to włożyć jeszcze więcej wysiłku i pracy żeby jakoś się to trzymało. :) zapraszam do siebie, zaczynam po długiej przerwie i będę wdzięczna za każde wsparcie bardziej doświadczonych ode mnie :)
OdpowiedzUsuńSerek wygląda jak bita śmietana :D
OdpowiedzUsuńo mamuniu, obłędne!
OdpowiedzUsuńTak, wiem, że smacznie. Piszesz to codziennie.
OdpowiedzUsuńharmonia tu jakaś piękna :)
OdpowiedzUsuńzapraszam: http://iluminatium-mundi.blogspot.com/