Parfait: jogurt grecki, mus jabłkowy, granola pomarańczowa z białą czekoladą.
Parfait: greek yogurt, apple sauce, orange&white chocolate granola.
Pomarańczowa granola z białą czekoladą
(słoiczek ok 350g):
200g płatków owsianych
skórka i sok z połowy pomarańczy
kilka kropel ekstraktu lub olejku pomarańczowego
50g migdałów w słupkach
3 łyżki syropu klonowego
2 łyżki oleju
3 rządki białej czekolady.
Płatki mieszamy z migdałami, sokiem i skórką otartą z pomarańczy, ekstraktem, syropem i olejem. Pieczemy ok 25-30 min w 170 stopniach. Po ostygnięciu dodajemy pokrojoną czekoladę.
ale pycha!
OdpowiedzUsuńTakie desery to niebo na talerzu i w brzuszku ;)
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
Granola pomarańczowa z białą czekoladą.. brzmi świetnie:)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na granolę! z czekoladą ♥
OdpowiedzUsuń