Zazwyczaj staram się zabierać z domu jedzenie do pracy. Oczywistą oczywistością jest to, że posiłki przygotowane w domu są zdrowsze, tańsze i po prostu lepsze. Czasem jednak mam tak mało czasu, że mam ochotę odpuścić. Z pomocą przychodzi mi wtedy prosta, makaronowa sałatka. Zrobiona właściwie z resztek; zdrowa i sycąca, w sam raz na posiłek w środku dnia.
Przepis
(2 porcje):
150g dowolnego ugotowanego makaronu
1 pomidor
1 czerwona papryka
1/2 puszki kukurydzy
garść czarnych oliwek
kilka suszonych pomidorów w oleju
garść pestek słonecznika
4 łyżki płatków drożdżowych
na sos:
sól, pieprz, pieprz ziołowy, słodka papryka
2-3 łyżki dobrej oliwy
kilka kropel soku z cytryny
Warzywa pokroić, dodać pestki i płatki, wymieszać z przygotowanym sosem. Jeden pojemnik zabrać do pracy, drugi schować do lodówki na jutro. Et voila!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz