wtorek, 30 sierpnia 2016

513. Szybka wegańska sałatka na lunch.

Zazwyczaj staram się zabierać z domu jedzenie do pracy. Oczywistą oczywistością jest to, że posiłki przygotowane w domu są zdrowsze, tańsze i po prostu lepsze. Czasem jednak mam tak mało czasu, że mam ochotę odpuścić. Z pomocą przychodzi mi wtedy prosta, makaronowa sałatka. Zrobiona właściwie z resztek; zdrowa i sycąca, w sam raz na posiłek w środku dnia.




Przepis
(2 porcje):

 150g dowolnego ugotowanego makaronu
1 pomidor
1 czerwona papryka
1/2 puszki kukurydzy
garść czarnych oliwek
kilka suszonych pomidorów w oleju
garść pestek słonecznika
4 łyżki płatków drożdżowych

na sos:
sól, pieprz, pieprz ziołowy, słodka papryka
2-3 łyżki dobrej oliwy
kilka kropel soku z cytryny

Warzywa pokroić, dodać pestki i płatki, wymieszać z przygotowanym sosem. Jeden pojemnik zabrać do pracy, drugi schować do lodówki na jutro. Et voila!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...