sobota, 24 listopada 2012

166.


Korzenne racuchy z bananem i cukrem pudrem; herbata jabłko&cynamon.
Spicy crumpets with banana and powdered sugar, apple & cinnamon tea.




24 komentarze:

  1. O, też mam tę herbatę :)
    Placki - pierwsza klasa! Można prosić o przepis?

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie podane śniadanko-uwielbiam sposób, w jaki pokazujesz jedzonko!

    OdpowiedzUsuń
  3. Racuchy i herbata jabłko&cynamon, świetne połączenie. Tak jakoś kojarzy mi się to ze świętami :-D
    Ja również poproszę o przepis, jeśli można :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziewczyny, przeciez podlinkowalam przepis pod slowem inspiracja :)

      Usuń
  4. to moja ulubiona jesienna herbata:D
    a racuchy pierwsza klasa, nie mogłaś lepiej zacząc soboty:)

    OdpowiedzUsuń
  5. mniam ,korzennie tzn, czuję święta , super racuszki ;d

    OdpowiedzUsuń
  6. o nie, dzisiaj to koniecznie wpraszam się do Ciebie na placuchy:D

    OdpowiedzUsuń
  7. no! I takie śniadanie to ja rozumiem :)
    ponownie słodko, smacznie i.. ohh.. tez tak chcę :)

    OdpowiedzUsuń
  8. mmm jak korzenne to pyszne, ale jak dla mnie zjadłabym z pomarańczą :P:P

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja nigdy racuch typowych nie jadłam, a jak korzenne to już wogóle hcę spróbować ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Te racuchy przypominają mi racuchy mojej babci, z dużą ilością mąki, cukru i koniecznie smażone na głębokim oleju, ale smak niepowtarzalny, mimo, że bardzo kalorycznie :D
    Twoje musiały być przepyszne :)


    http://myvegetarianparadise.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  11. ale ja dawno racuchów nie jadłam, nigdy mi się nie chce czekać aż ciasto wyrośnie :)

    OdpowiedzUsuń
  12. przymierzam się do zrobienia racuchów, tylko ciągle mnie odstrasza to smażenie na głębokim oleju, nie chcę potem przecierpieć całej nocy z powodu bólu żołądka... Czy można smażyć je na lekko naoliwionej, lub z małą ilością oleju?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No pewnie. Ja rozgrzalam tak ok pol lyzki i rozsmarowalam na patelni pedzelkiem, wystarczylo :)

      Usuń
  13. mmm, idealnie się prezentują! drożdżowe musiały być wspaniale puchate. też lubię takie sobie zrobić, kiedy mam więcej czasu rano. :)

    OdpowiedzUsuń
  14. banany w placuszkach, uwielbiam to!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...