poniedziałek, 4 marca 2013

266.

Razowe dyniowe pancakes z kremowym serkiem i żurawiną; kawa z mlekiem sojowym.
Wholemeal pumpkin pancakes with cream cheese and cranberry; coffee with soy milk.



Przepis na porcję ze zdjęcia:

5 łyżek mąki żytniej razowej
1 łyżka poppingu amarantusowego
1 jajko
ok 100g puree z dyni
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu

Mieszamy suche składniki, dodajemy dynię i roztrzepane jajko, dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilkę. Smażymy na odrobinie oleju.

34 komentarze:

  1. zdecydowanie moje smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie wyglądają, takie grubaski. Mogę prosić o przepis? :) Może czas wykorzystać zamrożoną dynię...

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudowne! Nie jadłam nigdy dyni, ale z pewnością by mi smakowała;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie grubaśne te placuszki. Takie, jakie lubię najbardziej! :) Również przyłączam się do pytania whiness o przepis..

    OdpowiedzUsuń
  5. Mogę się wprosić na śniadanie? :D ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają niesamowicie apetycznie - mogę jednego ?

    OdpowiedzUsuń
  7. dyniowych jeszcze nie jadłam, ale wyglądają na przepyszne:) chciałabym zaczynać dni tak jak ty;D

    OdpowiedzUsuń
  8. I jeszcze tak pysznie podane, ah.. Cudo na talerzu:)

    OdpowiedzUsuń
  9. a to ciekawy patent, dwa wielkie, zamiast armii małych placuszków ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Strasznie żałuję, że jak miałam dynię to nie zrobiłam musów ;c Wygląda bosko i pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  11. Wspaniale wyglądają, takie grubasy :)

    OdpowiedzUsuń
  12. mniam, świetnie wyglądają, i w ogóle musiały być pyszne :D

    OdpowiedzUsuń
  13. jeszcze nigdy nie jadłam dyni, bo zawsze zakładałam, że jej nie lubię, ale w tym roku zamierzam to zmienic i wypróbowac jej i w plackach i w owsiankach!:)
    a co to za kremowy serek?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też tak zawsze zakładałam i to był duży błąd :D A w plackach jest tak mało wyczuwalna, że proponuję zacząć od nich :)
      Serek to naturalny Bieluch, tu akurat lekki. Uwielbiam go *.*

      Usuń
  14. oo dziś takie grubaski dyniowe - fajne ;D

    OdpowiedzUsuń
  15. Dyniowe <3 musiały być nieziemskie :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Uwielbiam takie placuszki. Z żurawiną i serkiem prezentują się świetnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Pychota! Mrożona dynia tak?

    OdpowiedzUsuń
  18. Oj, szkoda że w moich lodówkowych zapasach nie ma dyni :< Chętnie zjadłabym takie placuszki! :)

    OdpowiedzUsuń
  19. dziwnie to zabrzmi, ale nie mogę się na niego napatrzeć ^^

    OdpowiedzUsuń
  20. Akurat mam wolny słoiczek z dynią, trzeba na coś wykorzystać :D

    OdpowiedzUsuń
  21. może to dziwne, ale nigdy nie jadłam dyni o.O patrząc na twoje śniadanie - żałuję.. ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...