Bułka wieloziarnista z ajvarem, jajkiem sadzonym, awokado i pieprzem / twarożkiem i truskawkami; kakaowy pudding z awokado.
Multigrain bun with ajvar, fried egg, avocado and pepper / quark and strawberries; cocoa avocado pudding.
Awokado zawsze mi tak brzydko ciemnieje.. wie ktoś czemu? Ale pomijając brzydkie awokado, to była najsmaczniejsza kanapka, jaką ostatnio jadłam.
Na jednej kanapce znajduje się wszystko to, czego nigdy nie jadłam...oprócz jajka sadzonego :) A druga połowa bułki to moje ostatnio ulubione połączenie..;-)
OdpowiedzUsuńbarwnik zawarty w awokado się utlenia pod wpływem światła, temperatury, powietrza etc :) dlatego trzeba go skropić sokiem z cytryny który ma właściwości silnie przeciwutleniające. awokado ciemnieje też czasami gdy jest w skórce, to dlatego żejest bardzo dojrzałe i robi się zbyt dojrzałe (znowu proces utleniania).
OdpowiedzUsuńpyszne śniadanie, uwielbiam awokado zarówno na kanapkach jak i w postaci tego puddingu.
buziak :*
Zawsze skrapiam sokiem i nie pomaga, może faktycznie jest zbyt dojrzałe.. dzięki :)
UsuńUwielbiam kanapki z jajkiem i awokado-biorę!
OdpowiedzUsuńPołączenia idealne :) Awokado plus jajo lub ser żółty to poezja smaku !
OdpowiedzUsuńPyszne, urozmaicone sniadanie :)) chociaz z ajwarem to strzelam w ciemno, jeszcze nigdy go nie jadlam. jak smakuje?
OdpowiedzUsuńLubisz pieczone warzywa whin? Jeśli tak to nie ma bata, ajvar też polubisz :) To taka pomidorowa pasta z bakłażana i papryki, uwielbiam! :)
Usuńwow, wspaniała kanapka:) ja wyciskam na awokado cytrynę i wtedy tak szybko nie ciemnieje:)
OdpowiedzUsuńTeż wyciskam i nic to nie daje niestety.
UsuńZ awajerem? Nie jadłam, ale kanapki wyglądają przepysznie! ♥ Uwielbiam z jajkiem i awokado. Też mi czasem tak dziwnie ciemnieje, chyba zależy od awokado, czy ma w środku takie ciemne plamki, bo czasem tak się zdarza :) No i ten pudding, mniam :)
OdpowiedzUsuńZainspirowałam się Twoimi wczorajszymi goframi :) Pyszne są :)
Cieszę się, że smakowały :)
UsuńAle pyszne śniadanie.
OdpowiedzUsuńMnie też awokado ciemnieje, ale to nie zmienia faktu, że wciąż jest pyszne :D
Awokado na wytrawnie jak najbardziej;-)
OdpowiedzUsuńPyszne kanapki<3
Cudne śniadanie i zdjęcia!
OdpowiedzUsuńKanapkę z truskawami porywam :D
OdpowiedzUsuńKakaowy pudding... Biorę, uciekam!
OdpowiedzUsuńNiech żyje awokado ^^
OdpowiedzUsuńuwielbiam awokado. I jajko sadzone też. Świetne połączenie smakowe :)
OdpowiedzUsuńnoo, wygląda niesamowicie! <3
OdpowiedzUsuńWszyscy mnie dziś kuszą wspaniałymi kanapkami;) Takie śniadania jak u Ciebie mogę jeść codziennie:)
OdpowiedzUsuńmi też tak ciemnieje, doszłam do wniosku, że to oznaka, że jest przejrzałe :)
OdpowiedzUsuńpodałabys przepis na pudding? bo wygląda pysznie :D
OdpowiedzUsuńOk, ale robiłam na oko: pół awokado, ok 100-150 ml mleka sojowego, czubata łyżeczka kakao, stevia - zblendować do uzyskania puddigu.
Usuńnigdy nie jadłam awokado, ale kuszące ;D
OdpowiedzUsuńuwielbiam kanapki z jajkiem sadzonym, mniaaam :)
OdpowiedzUsuńświetnie przygotowane kanapeczki , ostatnio robiłam takie z jajuszkiem ;D
OdpowiedzUsuńFaktycznie, zgrałyśmy się z sadzonymi ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam z awokado :)
uwielbiam wchodzić na Twojego bloga i patrzeć na te pyszne śniadania;D
OdpowiedzUsuńi tak lepsze takie awokado niż takie niedojrzałe, które jest obrzydliwie gorzkie.. jadłam wczoraj jajko z awokado, ale w tortilli ;)
OdpowiedzUsuńwystarczy polać sokiem z cytryny lub oszukać zostawiając pestkę w napoczętym awokado, nie ściemnieje :)
OdpowiedzUsuńświetna kanapeczka!
kanapeczki wygladają bardzo ale to bardzo apetycznie...aż chce się je zjeść :)
OdpowiedzUsuńLubię takie bułeczki z ziarnami :)
OdpowiedzUsuńporywam kanapeczkę z twarożkiem ;d
OdpowiedzUsuńta kawa mnie kusi, aż za bardzo;D
OdpowiedzUsuńFajne połączenie-jajko, awokado-nie dziw, że smakowało;)