wtorek, 7 maja 2013

325. Krem jaglany.


Bananowy krem jaglany z syropem klonowym.
Banana millet cream with maple syrup.


Przepis (1 porcja):

4 łyżki kaszy jaglanej
opakowanie kremowego serka
banan
mleko
syrop klonowy

Gotujemy na wodzie kaszę jaglaną (ja zawsze prażę wcześniej na suchej patelni, kasza ma wtedy fajny aromat i nie ma goryczki). Po ok 10 minutach dodajemy rozgniecionego i rozmieszanego z odrobiną mleka banana, gotujemy 2-3 minuty i dodajemy syrop klonowy do smaku. Schładzamy przez noc w lodówce. Rano łączymy z kremowym serkiem i odrobiną mleka, blendujemy. Przekładamy do naczynia, dekorujemy plasterkami banana i syropem klonowym.

35 komentarzy:

  1. Koniecznie muszę zrobić taki krem.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda cudnie :) Tak podany na zimno musi smakować jak naprawdę przepyszny deser.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda świetnie. Muszę go kiedyś w końcu spróbować. Wydaje się być świetnym rozwiązaniem na deser czy II śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. A myślałam na miniaturce, że są to lody :P pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  5. w końcu wiem do czego wykorzystać zalegającą od kilku tygodni kaszę jaglaną ;P

    OdpowiedzUsuń
  6. przyjeżdżam do Warszawy i lecę po kaszę jaglaną, pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  7. wygląda jak prawdziwy deser w restauracji, i ten syrop *.*

    OdpowiedzUsuń
  8. Mam ten sam pucharek, muszę go niedługo użyć przy śniadanku..dziś zapomniałam :P
    Świetny ten krem, zapiszę przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  9. I kto wie, czy ten przepis nie stanie się dla mnie inspiracją do zainaugurowania sezonu lodówkowych śniadań, bo to wciąż przede mną... :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Dziekuję za przepis, zawsze się zastanawiam do czego wykorzystać kaszę jaglaną:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ash, ten krem wyląda cudownie, mogę tylko domyślac sie jak pysznie smakuje!

    OdpowiedzUsuń
  12. mmm krem jaglany , jak to cudnie wygląda !! *-*
    miłego dnia ;*

    OdpowiedzUsuń
  13. idealne smaki w tym kremie :D

    OdpowiedzUsuń
  14. moje ulubione połączenie w tej kaszy ! <3

    OdpowiedzUsuń
  15. Muszę spróbować takiego kremu, bo jaglanka mi posmakowała :)

    OdpowiedzUsuń
  16. O uwielbiam takie kremy, z jaglanki mniam! Ten musiał smakować idealnie, na serku pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Cudownie wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. super:) taki krem to prawdziwie zdrowy deser:)

    OdpowiedzUsuń
  19. świetnie się prezentuje *_*

    OdpowiedzUsuń
  20. Ty to umiesz czarować <3 pyyycha!

    OdpowiedzUsuń
  21. wszystko co z kaszą jaglane woła mnie do siebie niemożliwie:D

    OdpowiedzUsuń
  22. Jak tylko na stałe zrobi się ciepło rozpocznę serię śniadań na zimno i to chyba rozpocznę właśnie od Twojego dzisiejszego śniadania. Genialnie wygląda. :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Jak tylko zaopatrzę się w banany to zrobię, bo ciągle szukam czegoś z kaszą jaglaną :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Naprawdę wygląda niesamowicie pysznie:)
    Będę musiała spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  25. heeej, zaproś mnie kiedyś na jakieś swoje cudowne śniadanko :) tak przyjemnie byłoby zjeść coś Ashowego :D

    OdpowiedzUsuń
  26. Uwielbiam Twoje dzisiejsze śniadanie! <3

    OdpowiedzUsuń
  27. chyba najbardziej zachwycam się takimi kremami w Twoim wykonaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  28. A ja dziś miałam krem owsiany :D robiony na prawie identycznej zasadzie :D

    OdpowiedzUsuń
  29. o, to mój ulubiony sposób na jaglankę!

    OdpowiedzUsuń
  30. Świetnie musiał smakować, uwielbiam wszystko co ma kremową konsystencję :)

    OdpowiedzUsuń
  31. to jest genialne! kocham kremy, kocham jaglankę ;D to jest idealne!

    OdpowiedzUsuń
  32. Na pewno go zrobię, kocham wszystko co mega kremowe a jeśli jeszcze ma banana to na pewno jest cudowne !

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...