Gdzie ja to masło już widziałam... no gdzie, gdzie, gdzie... :p Z przyjemnością wsadziłabym palec do tego słoika, no dobra... co się będę brudzić, łyżkę obiadową bym wsadziła i wyjadła!:)))
Świetne placuszki i to masło migdałowe które chyba dało Ci we znaki, ale się udało! ;D musi smakować świetnie. A kubeczek śliczny, z home&you chyba tak? ;)
Jajko mieszam z serkiem i dorzucam płatki z otrębami, zostawiam na ok 15 minut do napęcznienia. Dodaję cynamon, sodę i pokrojoną w kosteczkę gruszkę. Smażę na małym ogniu - uwaga przy przewracaniu, są delikatne.
Uwielbiam placki owsiane. Gdyby nie blog, jadłabym je codziennie na śniadanie i z każdym dniem zachwycała się nimi coraz bardziej :P Co do masła migdałowego to chyba dużo pisać nie muszę. Jego wygląd mówi sam za siebie. Pyszności! :)
Jajko mieszam z serkiem i dorzucam płatki z otrębami, zostawiam na ok 15 minut do napęcznienia. Dodaję cynamon, sodę i pokrojoną w kosteczkę gruszkę. Smażę na małym ogniu - uwaga przy przewracaniu, są delikatne.
A masło, no jak to masło :D zblendowane uprażone wcześniej migdały i troszkę soli do smaku.
domowe masło migdałowe?! koniecznie wyślij mi trochę pocztą! <3 ono takie ładnie pomarańczowe wychodzi? magia! :) te placki to też magia smaków! nic dodać nic ująć:)
Właśnie zdziwił mnie jego kolor. Ja wprawdzie kupuję masło migdałowe (100% migdałów, bez absolutnie żadnych dodatków) i ma nieco bardziej bury kolor ;)
oooo... masło migdałowe?! Ja je zrobiłaś, mniam.. Musi być cudowne, a w towarzystwie tych placuszków.. <3
OdpowiedzUsuńMnie jeszcze nigdy nie wyszło domowe masło- zawsze spalam blender:/
OdpowiedzUsuńmuszę spróbować migdałowego, bo orzechowe chwilowo mi się znudziło
OdpowiedzUsuńZdecydowanie to jest to :) A jeśli domowe, to wiadomo, że lepszego nie ma.
OdpowiedzUsuńGdzie ja to masło już widziałam... no gdzie, gdzie, gdzie... :p
OdpowiedzUsuńZ przyjemnością wsadziłabym palec do tego słoika, no dobra... co się będę brudzić, łyżkę obiadową bym wsadziła i wyjadła!:)))
:D
UsuńLyzka obiadowa sie nie zmiesci Agatko ;)
To może i lepiej, przynajmniej nie zje się całego słoika na raz :D
UsuńTak jak sądziłam, w najbliższych dniach drogą Sylwi wszystkie rzucą się na placki owsiane ... ; )
OdpowiedzUsuńTak to juz jest ze ktos komus smaka narobi :)
UsuńDrogi anonimie, to akurat nie z przepisu Sylwi :)
UsuńAle nawet gdyby to co w tym złego?:)
UsuńNa to masełko zrobiłaś mi już smaka wczoraj.. :*
chyba Emma ma ostatnio na nie fazę, odczep sie anonimie:)
UsuńK.
Spokojnie, nie miałam nic złego na myśli. ; )
UsuńDaria, nic złego, ale wtedy bym napisała z jakiego przepisu skorzystałam :)
UsuńSpokojnie, nie miałam nic złego na myśli ; )
UsuńUps, przepraszam za spam!
UsuńUwielbiam placki owsiane, uwielbiam! Mogę jeść codziennie :) I to domowe masełko, jest świetne! O moje się właśnie kończy, więc trzeba zrobić nowe :D
OdpowiedzUsuńKusisz mnie tym masłem, no! :D Jak tak można?! Haha :-*
OdpowiedzUsuńja za kilka dni też będę męczyć mój biedny blender, bo już mi się kończy ;)
OdpowiedzUsuńZ gruszką i domowym masełkiem, zdecydowanie to jest to! :D
OdpowiedzUsuńPodziel się ze mną! :D
OdpowiedzUsuńtak strasznie bym je chciała!
OdpowiedzUsuńPycha! I strasznie lubię kubki w kropki ; )
OdpowiedzUsuńnie jadłam takich owsianych placuszków :) zjadłabym teraz chętnie ^^
OdpowiedzUsuńmigdałowe placki, migdałowe masło... geniusz *.*
OdpowiedzUsuńjakie one grubaśne! masła migdałowego jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńdomowe masło migdałowe - no nie !!! kiedy aj w końcu będę miała blender ? pycha !! grubaśne smakowite placuszki z boskim masełkiem ;)
OdpowiedzUsuńŚwietne placuszki i to masło migdałowe które chyba dało Ci we znaki, ale się udało! ;D musi smakować świetnie. A kubeczek śliczny, z home&you chyba tak? ;)
OdpowiedzUsuńKubek z home :) A na masło się zawzięłam, kupiłam nową porcję migdałów, uprażyłam, wystudziłam, blendowałam max 2 minuty i wyszło! ;)
Usuńa jaki posiadasz blender, ze wyszlo takie kremowe? :)
UsuńRobot kuchenny firmy MPM ;)
UsuńA jak zrobiłaś te placki? Mogę poprosić o przepis?
OdpowiedzUsuńPlacki:
Usuń2 łyżki płatków owsianych
2 łyżki miksu otrąb
2 łyżki preparowanej kaszy jaglanej
1/2 łyżeczki sody
opakowanie kremowego serka
jajko
gruszka
cynamon
Jajko mieszam z serkiem i dorzucam płatki z otrębami, zostawiam na ok 15 minut do napęcznienia. Dodaję cynamon, sodę i pokrojoną w kosteczkę gruszkę. Smażę na małym ogniu - uwaga przy przewracaniu, są delikatne.
Uwielbiam placki owsiane. Gdyby nie blog, jadłabym je codziennie na śniadanie i z każdym dniem zachwycała się nimi coraz bardziej :P
OdpowiedzUsuńCo do masła migdałowego to chyba dużo pisać nie muszę. Jego wygląd mówi sam za siebie. Pyszności! :)
Wyglądają tak cudownie i świeżo, aż mam na nie chęć właśnie teraz :)
OdpowiedzUsuńale smakowite <3 i jeszcze te placki <3
OdpowiedzUsuńale migdałowo, i jakie uroczo grube placuchyy, wpadam ;)
OdpowiedzUsuńMozna prosic o przepis na placki i maselko? Prosze prosze prosze! :D
OdpowiedzUsuńPlacki:
Usuń2 łyżki płatków owsianych
2 łyżki miksu otrąb
2 łyżki preparowanej kaszy jaglanej
1/2 łyżeczki sody
opakowanie kremowego serka
jajko
gruszka
cynamon
Jajko mieszam z serkiem i dorzucam płatki z otrębami, zostawiam na ok 15 minut do napęcznienia. Dodaję cynamon, sodę i pokrojoną w kosteczkę gruszkę. Smażę na małym ogniu - uwaga przy przewracaniu, są delikatne.
A masło, no jak to masło :D zblendowane uprażone wcześniej migdały i troszkę soli do smaku.
dziekuje bardzo :) ale migdalowe placki bez migdalow? :)
UsuńOjej, faktycznie :D Jeszcze była łycha zmielonych migdałów do ciasta ;)
Usuńjakie grubasy! Spałaszowałabym w oka mgnieniu, zwłaszcza z tym masłem <3
OdpowiedzUsuńaż się chce napisać MNIAM! :D dawno nie jadłam owsianych....czas to chyba nadrobić :)
OdpowiedzUsuńwiedziałam, że dziś zobaczę to masełko (:
A ja jeszcze nigyd placuszkow owsianych nie robiłam :< Wyglądają świetnie!
OdpowiedzUsuńdomowe masło migdałowe?! koniecznie wyślij mi trochę pocztą! <3 ono takie ładnie pomarańczowe wychodzi? magia! :)
OdpowiedzUsuńte placki to też magia smaków! nic dodać nic ująć:)
Właśnie zdziwił mnie jego kolor. Ja wprawdzie kupuję masło migdałowe (100% migdałów, bez absolutnie żadnych dodatków) i ma nieco bardziej bury kolor ;)
UsuńKurcze, gdybym miała blender..:(
OdpowiedzUsuńpierwsze zdjęcie woła do mnie "zjedz mnie..." ;D
OdpowiedzUsuńa to masełko - muuusi być mega!
Zjadlabym z chęcią :)
OdpowiedzUsuńZapraszam
zdrowiezwyboru.blogspot.com