piątek, 10 maja 2013

328.



Migdałowe owsiane placki z gruszką i masłem migdałowym; ricore z mlekiem.
Almond oat pancakes with pear and almond butter; ricore with milk.



Domowe masło migdałowe to jest to!


49 komentarzy:

  1. oooo... masło migdałowe?! Ja je zrobiłaś, mniam.. Musi być cudowne, a w towarzystwie tych placuszków.. <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Mnie jeszcze nigdy nie wyszło domowe masło- zawsze spalam blender:/

    OdpowiedzUsuń
  3. muszę spróbować migdałowego, bo orzechowe chwilowo mi się znudziło

    OdpowiedzUsuń
  4. Zdecydowanie to jest to :) A jeśli domowe, to wiadomo, że lepszego nie ma.

    OdpowiedzUsuń
  5. Gdzie ja to masło już widziałam... no gdzie, gdzie, gdzie... :p
    Z przyjemnością wsadziłabym palec do tego słoika, no dobra... co się będę brudzić, łyżkę obiadową bym wsadziła i wyjadła!:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :D
      Lyzka obiadowa sie nie zmiesci Agatko ;)

      Usuń
    2. To może i lepiej, przynajmniej nie zje się całego słoika na raz :D

      Usuń
  6. Tak jak sądziłam, w najbliższych dniach drogą Sylwi wszystkie rzucą się na placki owsiane ... ; )

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak to juz jest ze ktos komus smaka narobi :)

      Usuń
    2. Drogi anonimie, to akurat nie z przepisu Sylwi :)

      Usuń
    3. Ale nawet gdyby to co w tym złego?:)

      Na to masełko zrobiłaś mi już smaka wczoraj.. :*

      Usuń
    4. chyba Emma ma ostatnio na nie fazę, odczep sie anonimie:)

      K.

      Usuń
    5. Spokojnie, nie miałam nic złego na myśli. ; )

      Usuń
    6. Daria, nic złego, ale wtedy bym napisała z jakiego przepisu skorzystałam :)

      Usuń
    7. Spokojnie, nie miałam nic złego na myśli ; )

      Usuń
    8. Ups, przepraszam za spam!

      Usuń
  7. Uwielbiam placki owsiane, uwielbiam! Mogę jeść codziennie :) I to domowe masełko, jest świetne! O moje się właśnie kończy, więc trzeba zrobić nowe :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Kusisz mnie tym masłem, no! :D Jak tak można?! Haha :-*

    OdpowiedzUsuń
  9. ja za kilka dni też będę męczyć mój biedny blender, bo już mi się kończy ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Z gruszką i domowym masełkiem, zdecydowanie to jest to! :D

    OdpowiedzUsuń
  11. tak strasznie bym je chciała!

    OdpowiedzUsuń
  12. Pycha! I strasznie lubię kubki w kropki ; )

    OdpowiedzUsuń
  13. nie jadłam takich owsianych placuszków :) zjadłabym teraz chętnie ^^

    OdpowiedzUsuń
  14. migdałowe placki, migdałowe masło... geniusz *.*

    OdpowiedzUsuń
  15. jakie one grubaśne! masła migdałowego jeszcze nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  16. domowe masło migdałowe - no nie !!! kiedy aj w końcu będę miała blender ? pycha !! grubaśne smakowite placuszki z boskim masełkiem ;)

    OdpowiedzUsuń
  17. Świetne placuszki i to masło migdałowe które chyba dało Ci we znaki, ale się udało! ;D musi smakować świetnie. A kubeczek śliczny, z home&you chyba tak? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kubek z home :) A na masło się zawzięłam, kupiłam nową porcję migdałów, uprażyłam, wystudziłam, blendowałam max 2 minuty i wyszło! ;)

      Usuń
    2. a jaki posiadasz blender, ze wyszlo takie kremowe? :)

      Usuń
    3. Robot kuchenny firmy MPM ;)

      Usuń
  18. A jak zrobiłaś te placki? Mogę poprosić o przepis?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Placki:
      2 łyżki płatków owsianych
      2 łyżki miksu otrąb
      2 łyżki preparowanej kaszy jaglanej
      1/2 łyżeczki sody
      opakowanie kremowego serka
      jajko
      gruszka
      cynamon

      Jajko mieszam z serkiem i dorzucam płatki z otrębami, zostawiam na ok 15 minut do napęcznienia. Dodaję cynamon, sodę i pokrojoną w kosteczkę gruszkę. Smażę na małym ogniu - uwaga przy przewracaniu, są delikatne.

      Usuń
  19. Uwielbiam placki owsiane. Gdyby nie blog, jadłabym je codziennie na śniadanie i z każdym dniem zachwycała się nimi coraz bardziej :P
    Co do masła migdałowego to chyba dużo pisać nie muszę. Jego wygląd mówi sam za siebie. Pyszności! :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Wyglądają tak cudownie i świeżo, aż mam na nie chęć właśnie teraz :)

    OdpowiedzUsuń
  21. ale smakowite <3 i jeszcze te placki <3

    OdpowiedzUsuń
  22. ale migdałowo, i jakie uroczo grube placuchyy, wpadam ;)

    OdpowiedzUsuń
  23. Mozna prosic o przepis na placki i maselko? Prosze prosze prosze! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Placki:
      2 łyżki płatków owsianych
      2 łyżki miksu otrąb
      2 łyżki preparowanej kaszy jaglanej
      1/2 łyżeczki sody
      opakowanie kremowego serka
      jajko
      gruszka
      cynamon

      Jajko mieszam z serkiem i dorzucam płatki z otrębami, zostawiam na ok 15 minut do napęcznienia. Dodaję cynamon, sodę i pokrojoną w kosteczkę gruszkę. Smażę na małym ogniu - uwaga przy przewracaniu, są delikatne.

      A masło, no jak to masło :D zblendowane uprażone wcześniej migdały i troszkę soli do smaku.

      Usuń
    2. dziekuje bardzo :) ale migdalowe placki bez migdalow? :)

      Usuń
    3. Ojej, faktycznie :D Jeszcze była łycha zmielonych migdałów do ciasta ;)

      Usuń
  24. jakie grubasy! Spałaszowałabym w oka mgnieniu, zwłaszcza z tym masłem <3

    OdpowiedzUsuń
  25. aż się chce napisać MNIAM! :D dawno nie jadłam owsianych....czas to chyba nadrobić :)
    wiedziałam, że dziś zobaczę to masełko (:

    OdpowiedzUsuń
  26. A ja jeszcze nigyd placuszkow owsianych nie robiłam :< Wyglądają świetnie!

    OdpowiedzUsuń
  27. domowe masło migdałowe?! koniecznie wyślij mi trochę pocztą! <3 ono takie ładnie pomarańczowe wychodzi? magia! :)
    te placki to też magia smaków! nic dodać nic ująć:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Właśnie zdziwił mnie jego kolor. Ja wprawdzie kupuję masło migdałowe (100% migdałów, bez absolutnie żadnych dodatków) i ma nieco bardziej bury kolor ;)

      Usuń
  28. pierwsze zdjęcie woła do mnie "zjedz mnie..." ;D

    a to masełko - muuusi być mega!

    OdpowiedzUsuń
  29. Zjadlabym z chęcią :)

    Zapraszam
    zdrowiezwyboru.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...