piątek, 31 maja 2013

349. Pieczone jabłko.



Pieczone jabłko z twarożkiem z rodzynkami, miodem i cynamonem.
Apple baked with curd with raisins, honey and cinnamon.


35 komentarzy:

  1. Wygląda cudownie. Kocham pieczone jabłka. :) Wpadam na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam jabłka z piekarnika ;) chociaż ogólnie wolę te surowe i soczyste, ale pieczone mają w sobie magicznego ;) rodzynki podmieniłabym na suszoną żurawinę i porywam śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ty jak zawsze przyszykujesz coś cudownego :)Zapachniało mi nie tyle jesienią, co po prostu wspaniałym deserem.

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy nie zapiekałam jabłka z twarożkiem, ale widzę, że to dobry pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  5. jabłuszko zapiekane z twarożkiem - świetny pomysł ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. w mojej kuchni też dziś pachnie pieczonym jabłkiem ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Oooo, moja mama przygotowuje identyczne - aż poczułam ten zapach przez monitor. PYCHA!

    OdpowiedzUsuń
  8. Pieczone jabłuszko ze słodkim twarożkiem to idealny początek dnia :) Nawet te rodzynki, za którymi nie przepadam nie odbierają mi przyjemności podziwiania Twojego śniadania ;D

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie raz już takie widziałam, mam ochotę ale jakoś się zebrać nie mogę ;) Miałaś pyszne śniadanie, fajny pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam pieczone jabłuszko, a szczególnie, gdy jest tak smacznie nadziane :)

    OdpowiedzUsuń
  11. mama zazwyczaj piekła mi je z dżemem - ale z twarożkiem podoba mi się bardzo, bardzo :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Uwielbiam pieczone jabłka. Zawsze babcia mi je piekła gdy chodziłam do zerówki, miłe wspomnienia :-)

    OdpowiedzUsuń
  13. Pamiętam, że robiłam takie pieczone jabłko w zimę przed wyjazdem na obóz, kocham jabłka :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Jabłko i twarożek - jak to musiało się cudnie komponować! :D

    OdpowiedzUsuń
  15. W jesień zawsze poprawia mi humor w takie typowo 'pluchowe' wieczory :) Pieczone jabłka mają taki piękny aromat.

    OdpowiedzUsuń
  16. o! przypomniałaś mi o takim cudzie jak pieczone jabłko :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Nigdy jeszcze nie jadłam owoców pieczonych w całości, a do tego z takich nadzieniem, ale po wyglądzie od razu wiadomo, że musiało smakować wspaniale. :)

    OdpowiedzUsuń
  18. jak pieczone jest to jablko?

    OdpowiedzUsuń
  19. Wygląda cudownie. Zazdroszczę Ci tego zapachu rozchodzącego się w domu podczas przygotowania śniadania:)

    OdpowiedzUsuń
  20. Ale musiało u Ciebie pachnieć! :D
    Cudne :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Jabłko pieczone samo w sobie mi nie smakuje, jakieś mdłe, za blisko szarlotki mi się wydaje:p ale z takimi dodatkami! z chęcią bym zjadła, jabłko-faszerowane z piekarnika, będę chciała to kiedyś zrobić^^

    OdpowiedzUsuń
  22. Boba śniadanie! Będzie mnie teraz prześladowało!

    OdpowiedzUsuń
  23. uwielbiam pieczone jabłka, muszę je zrobić:) trochę jesiennie, ale w sumie za oknem przynajmniej u mnie jesień to i jabłka pasują :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Odnosnie fasolowego brownie - czy mozna zastąpić syrop klonowy miodem? :)
    Będę wdzięczna za dopowiedź.

    OdpowiedzUsuń
  25. O kurcze, przypomniałaś mi o tej pyszności :) Takie proste a jakie w smaku! Super początek dnia :D

    OdpowiedzUsuń
  26. o rany, pamiętam jak babcia mi w dzieciństwie robiła pieczone jabłko, ale bez twarożku, z duuuużą ilością miodu/cukru! Ach, jabłko ma wtedy kompletnie inny smak <3
    ale patrząc i patrząc, to chyba twoja wersja byłaby smaczniejsza ;)

    OdpowiedzUsuń
  27. Uwielbiam takie jabłko! Idealne :) W sumie dawno nie robiłam, czas nadrobić zaległości!

    OdpowiedzUsuń
  28. o nie, kiedys się miałam za nie zabrać, ale jakoś tak zapomniałam, a teraz Ty mi przypomniałaś i takowe jabłko będzie za mną teraz chodzić ;p

    OdpowiedzUsuń
  29. faszerowane jabłko! nie jest trudno je wydążyć? wydaje się to trudnym zadaniem ale byłabym gotowa się podjąć dla tych smaków :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...