czwartek, 26 września 2013

364. Bananowy krem z migdałów.


Gorący bananowy krem migdałowy; kawa z mlekiem.
Hot banana almond cream; coffee with milk.

Przepis (1 porcja):

50g migdałów
1 łyżka mąki kokosowej
1 łyżka nasion chia
cynamon
2 jajka
mleczko kokosowe
woda
1 rozgnieciony banan
kilka kropel ekstraktu z migdałów
syrop klonowy

Migdały, mąkę, chia i cynamon blendujemy do uzyskania czegoś podobnego do mąki. W osobnym naczyniu mieszamy jajka z mlekiem, syropem i ekstraktem. Umieszczamy wszystko w garnuszku, dodajemy banana, syrop klonowy i trochę wody. Gotujemy na wolnym ogniu do uzyskania pożądanej konsystencji.


Prawie jak owsianka ;)
Zapomniałam już, jak denerwujące bywa poranne światło.

31 komentarzy:

  1. czy muszę pisać,że proszę o przepis? <3
    Mmm.. z rana takie coś-> mój dzień 4x lepszy!

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda rewelacyjnie, uwielbiam migdały i banany ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. napisz lepiej jak się takie cudo robi (:

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzięki :) szkoda, że nie mam mąki kokosowej, ale zastąpię ją inną. śniadanie w sam raz na moje ostatnie bananowe szaleństwo :)

      Usuń
    2. :*
      Spokojnie możesz użyć normalnej mąki, kokosowa u mnie to z przymusu ;)

      Usuń
    3. To z czystym sercem polecam Ci to ciacho - http://breakfastofdreams.blogspot.com/2013/09/422-kokosowe-z-czekolada.html <3
      A krem wypróbuję <3

      Usuń
    4. Kochana, dziekuje! :* Upieke na pewno :)

      Usuń
  4. banan i migdały, połączenie idealne <3

    OdpowiedzUsuń
  5. kokosowej mąki nie mam, ale mam migdałową! :-) zrobię taki mus, koniecznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Migdałowa będzie nawet bardziej pasować! :)

      Usuń
  6. czy w skład podanego kremu wchodzą tylko banany i migdały? jestem bardzo ciekawa :)
    a ja powiem, że lubię poranne światło. z resztą jak wszystko co poranne (może prócz budzika)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ten krem wygląda super, uwielbiam takie kremowa cuda:)
    Poranne światło, a raczej jego brak to uroki jesieni i zimy, a zmiana czasu ciągle przed nami♥

    OdpowiedzUsuń
  8. ale pysznie! migdały, banan- mogę je jeść non stop :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam takie kremy, ciekawy pomysł! :) Wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  10. Skusiłabym się na ten krem z wielką chęcią. Mam słabość do tego typu śniadań, zwłaszcza tych, w których przepisie widzę banany. ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Kulinarny mózg!:* zdecydowanie przepis do powtórzenia;)

    OdpowiedzUsuń
  12. wygląda świetnie, też ostatnio kombinuję z migdałami :)

    OdpowiedzUsuń
  13. No denerwujące jest, ale co poradzić ?
    Krem cudny zapisuje przepis i koniecznie robie :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Jak dużo dodałaś mleka kokosowego? I czy można czymś zastąpić te nasiona chia? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dwie porzadne lychy tego gestego z puszki; zamiast chia mozesz dac siemie lniane albo w ogole pominac ten dodatek :)

      Usuń
  15. musiało smakować obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Zapowiada się przepysznie, muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  17. jak dobrze, że jest i przepis! nabrałam ochoty na takie migdałowe cudo jak tylko je u ciebie zobaczyłam *-*

    OdpowiedzUsuń
  18. jak to cudownie wygląda ! : O

    OdpowiedzUsuń
  19. Bardzo interesujący. Wszystkie smaki, które absolutnie uwielbiam.(;

    OdpowiedzUsuń
  20. Jestem dumna, że przyczyniłam się do zamieszczenia tutaj nowego wpisu, ha! :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...