Migdałowe placki na serku wiejskim z jogurtem greckim i prażonymi migdałami; kawa z mlekiem.
Almond pancakes with cottage cheese, greek yogurt and roasted almonds; coffee with milk.
Plusem wczesnej pobudki jest dużo czasu na zrobienie sobie pysznego śniadania. To zdecydowanie najlepsze niezbożowe placki, jakie dotąd jadłam :)
Przepis (1 porcja):
25g mąki migdałowej
jajko
pół opakowania serka wiejskiego (100g, samych odsączonych ziarenek)
łyżka zmielonego siemienia lnianego
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
kilka kropel olejku migdałowego
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę. Smażymy placki na rozgrzanym oleju kokosowym - można kilka mniejszych, ja wolałam dwa większe.
migdałowe placki, mniam! częstuję się! :)
OdpowiedzUsuńrobiłam kiedyś z wiejskiego na wytrawnie, ale mi się rozpadły :P muszę zrobić drugie podejście :)
OdpowiedzUsuńSzalejesz z tą migdałową mąką:))
OdpowiedzUsuńwow:) to jest coś co muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńsuper placuchy! :)
OdpowiedzUsuńUff! Nareszcie mam wszystkie składniki, a ostatnio nabyłam nawet mąkę kokosową, bo Twoje wypieki po prostu mnie do tego zmusiły. Dzisiaj na kolację robię te placuszki i jestem bardzo dobrej myśli. ;>
OdpowiedzUsuńmigdały- ostatnio jestem pod ich urokiem :)) cudne placki!
OdpowiedzUsuńpychota! chcę migdałową mąkę, bardzo, bardzo :)
OdpowiedzUsuńsuper że dałaś przepis ! Na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńjakie cudowne kolorki!
OdpowiedzUsuńach, miło widzieć, że i niezborzowo sobie wspaniale dogadzasz
OdpowiedzUsuńA można poprosić o przepisik na te naleśniki ? WOŁAJĄ DO MNIE http://ashtraysbreakfast.blogspot.com/2013/10/384.html#comment-form
OdpowiedzUsuńświetne są! aż sama chętnie spróbuję i to właśnie w niezbożowej wersji! nie dość, że migdały pyszne to jeszcze ulubiony wiejski :)
OdpowiedzUsuńAle pysznie<3
OdpowiedzUsuńCiekawi mnie ich smak.
o kurcze, biorę!
OdpowiedzUsuńKusisz Ash i dynią i mąką migdałową ;)
OdpowiedzUsuńjak to możliwe że ci się nie rozpadły podczas przewracania? u mnie się zrobiła jajecznica:( Nie dodawałaś żadnej skrobi?
OdpowiedzUsuńszkoda że nie masz w zwyczaju reagować na komentarze, bo przepisy masz bardzo atrakcyjne - nie każdy ma jednak doświadczenie z takimi mąkami i twoja rada mogłaby być bardzo pomocna
OdpowiedzUsuń