Migdałowe scramble z ricottą i dynią; kawa z mlekiem.
Almond scramble with ricotta and pumpkin; coffee with milk.
Przepis (1 porcja):
25g mąki migdałowej
1/2 opakowania ricotty (125g)
1 jajko
szklanka puree z dyni
cynamon
przyprawa korzenna
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju kokosowym.
Bardzo podoba mi się Twoja wersja scramble. Z ricottą nigdy go nie robiłam, podobnie jak z żadnym innym nabiałem, więc to ciekawy trop :) Będę miała ten przepis w pamięci.
OdpowiedzUsuńIii widzę, że też masz dyńkę na oknie! U mnie w kuchni jest teraz po prostu pomarańczowo.
świetne !!! ta wersja wydaje się być jeszcze smaczniejsza niż owsiana (i mówię to ja która kocha owsianki ) :) z ricottą, dynią i tymi przyprawami <3 jak dla mnie idealne ! :3
OdpowiedzUsuńooo.. takiej wersji jeszcze nie jadłam.. No dobra, raz jadłam scramble :D
OdpowiedzUsuńAle, ale-migdały-oooj pysznie <3
no nie. ostatnio chodzi za mną scramble z dynią :D
OdpowiedzUsuńpodoba mi się Twoja wersja scramble, chętnie się zainspiruję :)
Dawno nie jadłam, a ty mi tak pysznie o tym przypomniałaś !:)
OdpowiedzUsuńTa wersja przypadła mi do gustu chyba jeszcze bardziej niż klasyczna, na pewno do zrobienia :)
OdpowiedzUsuńO rety, wszędzie teraz dynia na blogach - jak zwykle tylko ja się wyłamuję:p
OdpowiedzUsuńU Ciebie jednak dzisiaj dyńka nie tylko na pierwszym, ale i drugim planie^^:)))
Świetna wariacja, i znowu ta mąka no ja nie mogę, chyba muszę iść do sklepu :P
OdpowiedzUsuńale mega! I to klimatyczne zdjęcie :D
OdpowiedzUsuńAle ciekawy przepis. Takich scrambli jeszcze nie widziałam!
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy nie smażyłam scrambli. Widzę, że czas to zmienić :D
OdpowiedzUsuńPrzepis oczywiście zapisuję!
do zrobienia! a powiedz, mąka migdałowa zostawia swój posmak w daniach?
OdpowiedzUsuńMigdałowo u Ciebie ostatnio ;) ciekawe połączenie z ricottą, akurat wszystko w domu mam (oprócz mąki migdałowej ;) chyba może być każda inna ? ) więc wypróbuję te cudeńko :D
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja, ale skoro jest tam ricotta, to musiało być dobre!
OdpowiedzUsuńjak bosko paruje! Już je uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńAle ciekawy przepis. Próbowałam już dyniowego owsianego ale na migdałowe też bym się skusiła. No bo jest w nim moja ulubiona ricotta, Muszę tylko polować na mąkę owsianą :)
OdpowiedzUsuńej, genialne musiało być to scramble! (; aż Ci zazdroszczę, że jesteś w posiadaniu takowej mąki:D
OdpowiedzUsuń