sobota, 19 października 2013

387. Migdałowe scramble.

Migdałowe scramble z ricottą i dynią; kawa z mlekiem.
Almond scramble with ricotta and pumpkin; coffee with milk.

Przepis (1 porcja):

1/2 opakowania ricotty (125g)
1 jajko
szklanka puree z dyni
cynamon
przyprawa korzenna

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju kokosowym.

17 komentarzy:

  1. Bardzo podoba mi się Twoja wersja scramble. Z ricottą nigdy go nie robiłam, podobnie jak z żadnym innym nabiałem, więc to ciekawy trop :) Będę miała ten przepis w pamięci.
    Iii widzę, że też masz dyńkę na oknie! U mnie w kuchni jest teraz po prostu pomarańczowo.

    OdpowiedzUsuń
  2. świetne !!! ta wersja wydaje się być jeszcze smaczniejsza niż owsiana (i mówię to ja która kocha owsianki ) :) z ricottą, dynią i tymi przyprawami <3 jak dla mnie idealne ! :3

    OdpowiedzUsuń
  3. ooo.. takiej wersji jeszcze nie jadłam.. No dobra, raz jadłam scramble :D
    Ale, ale-migdały-oooj pysznie <3

    OdpowiedzUsuń
  4. no nie. ostatnio chodzi za mną scramble z dynią :D
    podoba mi się Twoja wersja scramble, chętnie się zainspiruję :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dawno nie jadłam, a ty mi tak pysznie o tym przypomniałaś !:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ta wersja przypadła mi do gustu chyba jeszcze bardziej niż klasyczna, na pewno do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń
  7. O rety, wszędzie teraz dynia na blogach - jak zwykle tylko ja się wyłamuję:p
    U Ciebie jednak dzisiaj dyńka nie tylko na pierwszym, ale i drugim planie^^:)))

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetna wariacja, i znowu ta mąka no ja nie mogę, chyba muszę iść do sklepu :P

    OdpowiedzUsuń
  9. ale mega! I to klimatyczne zdjęcie :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale ciekawy przepis. Takich scrambli jeszcze nie widziałam!

    OdpowiedzUsuń
  11. Jeszcze nigdy nie smażyłam scrambli. Widzę, że czas to zmienić :D
    Przepis oczywiście zapisuję!

    OdpowiedzUsuń
  12. do zrobienia! a powiedz, mąka migdałowa zostawia swój posmak w daniach?

    OdpowiedzUsuń
  13. Migdałowo u Ciebie ostatnio ;) ciekawe połączenie z ricottą, akurat wszystko w domu mam (oprócz mąki migdałowej ;) chyba może być każda inna ? ) więc wypróbuję te cudeńko :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Ciekawa propozycja, ale skoro jest tam ricotta, to musiało być dobre!

    OdpowiedzUsuń
  15. jak bosko paruje! Już je uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Ale ciekawy przepis. Próbowałam już dyniowego owsianego ale na migdałowe też bym się skusiła. No bo jest w nim moja ulubiona ricotta, Muszę tylko polować na mąkę owsianą :)

    OdpowiedzUsuń
  17. ej, genialne musiało być to scramble! (; aż Ci zazdroszczę, że jesteś w posiadaniu takowej mąki:D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...