Kokosowa szarlotka z migdałową kruszonką i cynamonowym kremowym serkiem; kawa z mlekiem.
Coconut apple pie with almond crumble and cinnamon cream cheese; coffee with milk.
Przepis (1 porcja):
30g mąki kokosowej
1 jajko
1/2 szkl. mleka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
cynamon
małe jabłko
mąka migdałowa
masło
Mieszamy dokładnie mąkę kokosową, jajko, mleko i proszek do pieczenia. Przekładamy do naczynka i układamy na cieście pokrojone w plasterki i posypane cynamonem jabłko. Mąkę migdałową mieszamy z masłem, powstałą kruszonką posypujemy ciasto. Pieczemy 35 minut w 180 stopniach.
W imieniny można sobie trochę osłodzić dzień i dogodzić od samego rana ;)
Wszystkiego Najlepszego! :))
OdpowiedzUsuńCudna szarlotka. Coraz bardziej kusi mnie ta mąka migdałowa ;D
Boska szarlotka <3
OdpowiedzUsuńWszystkiego dobrego!
Wszystkiego najlepszego :* Ciasto od samego rana to najlepszy początek takiego dnia :)
OdpowiedzUsuńJest prześliczna! Takie mini wypieki są cudowne! Dla każdego gościa zacznę przygotowywać inne ciasta, tyle macie jednoporcjowych pomysłów:))
OdpowiedzUsuńZdrówka życzę, tego przede wszystkim, zdrówka w całej jego pięknej zdrowej krasie:*
e tam, imieniny tylko stare ciocie obchodzą. ale osłodzić sobie dzień można tak czy siak ;)
OdpowiedzUsuńostatnie zdjęcie - genialne! jestem zakochana w Twoich bezglutenowych wypiekach :)
OdpowiedzUsuńsamych najlepszości Ci życzę kochana! :)
Wszystkiego najlepszego!
OdpowiedzUsuńOstatnio mogę Cię nazwać blogową królową wypieków :D
Tylko 30 g mąki, a jaka duża! Chyba, że tak na zdjęciu wygląda. Super, zapisuję przepis <3
OdpowiedzUsuńWszystkiego najlepszego solenizantko! :*
wszystkiego najlepszego:*
OdpowiedzUsuńrzadko teraz piszę, ale ta szarlotka zachwyciła mnie do tego stopnia, że nie mogłam nie napisac! jest obłędna!! akurat mam dwa miesiące do powrotu do piekarnika, więc w tym czasie zaopatrzę się w mąkę kokosową i wyczaruję takie cudo przed świętami:) chociaż w międzyczasie pewnie jeszcze mnie zachwycisz nie jednym przepisem:D
Ale sobie dogadzasz takimi śniadankami! Cudo! :)
OdpowiedzUsuńZ takiej ilości składników taka duża?? mega smakowicie wygląda, zdrowo, smacznie, o i widzę ze nawet bez cukru;)
OdpowiedzUsuńCudowna! Idealna na ważna okazję i na co dzień!
OdpowiedzUsuńCudowne ! Zrobisz mi takie na jutro ? :)
OdpowiedzUsuńNaj:*
OdpowiedzUsuńTo dobry pomysł na 1 porcjowe ciasto jak dla mnie.
Od razu nie zjem pół blachy :D
Brak mi słów, wygląda nieziemsko!
OdpowiedzUsuńAleż mam ochotę na szarlotkę! :)
ależ pięknie wygląda. kruszonka przede wszystkim, rzecz jasna :D i zachwycam się tym, jak serek ułożył się w miseczce, jakby był wyciskany z jakiejś tubki!
OdpowiedzUsuńwszystkiego najlepszego :)
no nieeeee... ale śniadanie <3
OdpowiedzUsuńnajlepszego Marlenka ;) życzę Ci codziennie takich słodkich poranków (i dni!) ściskam mocno!
OdpowiedzUsuńno to w takim razie wszystkiego najlepszego !
OdpowiedzUsuńa szarlotka idealna na taką okazję :D
Wszystkiego Najlepszego z okazji imienin :* takim ciachem pysznie rozpoczęłaś ten dzień! nie dość, że moje ulubiona szarlotka to jeszcze na kokosowo <3
OdpowiedzUsuńWszystkiego najlepszego! :) A takie imieninowe ciacho na śniadanie to coś wspaniałego! Genialna szarlotka! :)
OdpowiedzUsuńCudna ta szarlotka :)
OdpowiedzUsuńnajlepszego!
OdpowiedzUsuń