środa, 23 października 2013

391. Kokosowa szarlotka na raz.

 Kokosowa szarlotka z migdałową kruszonką i cynamonowym kremowym serkiem; kawa z mlekiem.
Coconut apple pie with almond crumble and cinnamon cream cheese; coffee with milk.


 Przepis (1 porcja):

30g mąki kokosowej
1 jajko
1/2 szkl. mleka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
cynamon
małe jabłko

mąka migdałowa
masło

Mieszamy dokładnie mąkę kokosową, jajko, mleko i proszek do pieczenia. Przekładamy do naczynka i układamy na cieście pokrojone w plasterki i posypane cynamonem jabłko. Mąkę migdałową mieszamy z masłem, powstałą kruszonką posypujemy ciasto. Pieczemy 35 minut w 180 stopniach.

W imieniny można sobie trochę osłodzić dzień i dogodzić od samego rana ;)

23 komentarze:

  1. Wszystkiego Najlepszego! :))
    Cudna szarlotka. Coraz bardziej kusi mnie ta mąka migdałowa ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Boska szarlotka <3
    Wszystkiego dobrego!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszystkiego najlepszego :* Ciasto od samego rana to najlepszy początek takiego dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jest prześliczna! Takie mini wypieki są cudowne! Dla każdego gościa zacznę przygotowywać inne ciasta, tyle macie jednoporcjowych pomysłów:))

    Zdrówka życzę, tego przede wszystkim, zdrówka w całej jego pięknej zdrowej krasie:*

    OdpowiedzUsuń
  5. e tam, imieniny tylko stare ciocie obchodzą. ale osłodzić sobie dzień można tak czy siak ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. ostatnie zdjęcie - genialne! jestem zakochana w Twoich bezglutenowych wypiekach :)

    samych najlepszości Ci życzę kochana! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wszystkiego najlepszego!
    Ostatnio mogę Cię nazwać blogową królową wypieków :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Tylko 30 g mąki, a jaka duża! Chyba, że tak na zdjęciu wygląda. Super, zapisuję przepis <3

    Wszystkiego najlepszego solenizantko! :*

    OdpowiedzUsuń
  9. wszystkiego najlepszego:*
    rzadko teraz piszę, ale ta szarlotka zachwyciła mnie do tego stopnia, że nie mogłam nie napisac! jest obłędna!! akurat mam dwa miesiące do powrotu do piekarnika, więc w tym czasie zaopatrzę się w mąkę kokosową i wyczaruję takie cudo przed świętami:) chociaż w międzyczasie pewnie jeszcze mnie zachwycisz nie jednym przepisem:D

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale sobie dogadzasz takimi śniadankami! Cudo! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Z takiej ilości składników taka duża?? mega smakowicie wygląda, zdrowo, smacznie, o i widzę ze nawet bez cukru;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Cudowna! Idealna na ważna okazję i na co dzień!

    OdpowiedzUsuń
  13. Cudowne ! Zrobisz mi takie na jutro ? :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Naj:*
    To dobry pomysł na 1 porcjowe ciasto jak dla mnie.
    Od razu nie zjem pół blachy :D

    OdpowiedzUsuń
  15. Brak mi słów, wygląda nieziemsko!
    Ależ mam ochotę na szarlotkę! :)

    OdpowiedzUsuń
  16. ależ pięknie wygląda. kruszonka przede wszystkim, rzecz jasna :D i zachwycam się tym, jak serek ułożył się w miseczce, jakby był wyciskany z jakiejś tubki!
    wszystkiego najlepszego :)

    OdpowiedzUsuń
  17. najlepszego Marlenka ;) życzę Ci codziennie takich słodkich poranków (i dni!) ściskam mocno!

    OdpowiedzUsuń
  18. no to w takim razie wszystkiego najlepszego !
    a szarlotka idealna na taką okazję :D

    OdpowiedzUsuń
  19. Wszystkiego Najlepszego z okazji imienin :* takim ciachem pysznie rozpoczęłaś ten dzień! nie dość, że moje ulubiona szarlotka to jeszcze na kokosowo <3

    OdpowiedzUsuń
  20. Wszystkiego najlepszego! :) A takie imieninowe ciacho na śniadanie to coś wspaniałego! Genialna szarlotka! :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...