Tosty francuskie z migdałowego chlebka z kozim serkiem i dżemem dyniowym; kawa z mlekiem.
French toast made with almond bread with goat cheese and pumpkin jam; coffee with milk.
Brakowało mi chleba. Brakowało mi tostów francuskich. To było obłędne śniadanie :)
Przepis na chleb (mała keksówka):
230g mąki migdałowej
3 jajka
1 łyżeczka sody
Jajka miksujemy na najwyższych obrotach miksera, aż będą puszyste i znacząco podwoją objętość. Drewnianą łyżką dokładnie mieszamy, dopóki pozbędziemy się grudek. W tym momencie można dodać dowolne dodatki - u mnie kilka pokrojonych daktyli i rodzynki. Przekładamy do keksówki, wyrównujemy wierzch i pieczemy w 150 stopniach przez 40 minut.
ma daktyle w środku? masz go jeszcze? czekaj, zaraz będę! ;)
OdpowiedzUsuńfakt, że za chlebem zatęskniłaś, wcale się nie dziwię
OdpowiedzUsuńja się pytam-jak ty je smażysz, że one takie ładne są? Moje zawsze: ciemne, przypalone.. Ech.. :(
OdpowiedzUsuńAleż cudowne śniadanko, mmm ;)
Migdałowy chlebek - cudo :)
OdpowiedzUsuńAle bym zjadła ten chlebek;)
OdpowiedzUsuńNo i proszę, koniec końców chleb wyczarowałaś :) Da się zrobić wszystko, jak się chce!
OdpowiedzUsuńmigdałowy chleb? och jakie to musiało być cudowne!
OdpowiedzUsuńAleż prosty chleb! Tosty wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńmigdałowy chlebek, mistrzostwo! tylko trzy składniki, a takie cudo :) ...
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie tosty a z migdałowego chlebka muszą być wprost genialne :)
OdpowiedzUsuńprosty! te tosty z tak smacznego, tym bardziej orzechowego <3 domowego chlebka musiały smakować wyjątkowo :)
OdpowiedzUsuńChlebek cudny, ale ja chcę taki kubek na juz :)))) powiesz gdzie kupiłas?
OdpowiedzUsuńW Pepco, rok temu.
Usuńnie podejrzewałabym! Pozdrawiam!
Usuńmigdałowy chlebek. nieziemsko.
OdpowiedzUsuńnajprostszy, najpyszniejszy chleb!
OdpowiedzUsuń