niedziela, 1 grudnia 2013

430. Zimowa jaglanka na pierwszy dzień grudnia.

 Uprażona jaglanka na soku pomarańczowym z pomarańczą, kozim serkiem, siekanymi migdałami i przyprawą do piernika.
Roasted millet with orange juice, orange, goat cheese, sliced almonds and gingerbread spice.

Grudzień! W końcu można bez dziwnych spojrzeń słuchać świątecznych piosenek i jeść świąteczno - zimowe śniadania ;) 


źródło: tumblr

Zima to zdecydowanie moja ulubiona pora roku, a Święta to taki magiczny czas. Nie mogę się doczekać :)

21 komentarzy:

  1. Ja też już nie mogę doczekać się świąt ! Kocham kaszę jaglaną, ale nigdy jeszcze nie robiłam jej na soku pomarańczowym... a powiedz mi- ser kozi smakuje podobnie jak kozie mleko ? Bo mleka nie znoszę, a spróbowałabym sera, tylko się boję, że będzie niedobry ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. I już czas odliczać do świąt! :D Przy takim śniadaniu szczególnie - musiało kojarzyć się zapachem!

    OdpowiedzUsuń
  3. No tak, najprzyjemniejszy miesiąc w roku... Najprzytulniejszy i najbardziej serdeczny :) Oby także świąteczny.
    Przyprawa do piernika jak dla mnie jest najlepsza właśnie w jaglance (i pierniku oczywiście :D).

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak smacznie witasz się z grudniem! Niech ten miesiąc taki będzie! :*

    OdpowiedzUsuń
  5. ale jaglana! Muszę zapisać wszystkie twoje przepisy na nią i próbować ;D

    OdpowiedzUsuń
  6. u mnie dziś bardzo podobne zimowe smaki ! nie ma to jak smacznie rozpocząć nowy miesiąc :) no i mam mnóstwo jaglanych inspiracji dzięki Tobie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. pycha:) Dobrze, że już nie długo do świąt:)

    OdpowiedzUsuń
  8. ja też się cieszę! Swięta! <3

    OdpowiedzUsuń
  9. uwielbiam gotować na soku pomarańczowym :) daje niesamowitej słodyczy

    OdpowiedzUsuń
  10. prażona jaglanka bardzo mnie zastanawia, ale jestem zbyt leniwa, żeby ją uprażyć. eh

    OdpowiedzUsuń
  11. To tu ;skradłaś; tą grafikę! :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Święta są magiczne, owszem, ale zimy nie lubię :( Nooo, może jakby było cieplej? :D
    Tydzień jaglany pysznie zakończony - a grudzień pysznie rozpoczęty :))

    OdpowiedzUsuń
  13. Ulubiona pora roku? Serio?;) Jak fajnie, że nie wszyscy tylko tę nudną wiosnę wielbią:p

    Migdały na Twojej jaglance wzięłam za tarty żółty ser i już miałam wejść w stan lekkiego szoku, ale doczytałam;d

    OdpowiedzUsuń
  14. Jaglanka na soku - to musi być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  15. na soku jest genialna!! uwielbiam ją w takiej wersji jeszcze bardziej :D

    OdpowiedzUsuń
  16. jadłam na soku, była przepyszna.
    przez Ciebie chyba kupię ser kozi :P

    OdpowiedzUsuń
  17. Na soku musiała ciekawe smakować !
    Serek kozi ... pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Mniam, taka jesienno- zimowa! Skojarzyła mi się z szarlotką :)

    OdpowiedzUsuń
  19. NIE WIERZĘ
    Nareszcie ktoś, kto tak jak ja lubi zimę xd to rzadkość

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...