wtorek, 17 lutego 2015

473. Granola z patelni.



Bezglutenowa granola z patelni z jogurtem greckim i truskawkami.
Gluten free granola with greek yogurt and strawberries.

Przepis:

40g płatków owsianych
10g płatków gryczanych
1 łyżeczka pestek słonecznika
1 łyżeczka migdałów w płatkach
1 łyżka kokosu w kostkach
1 łyżka tahini.

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę.Prażymy na suchej patelni teflonowej 5-6 minut.

4 komentarze:

  1. takie granole to zdecydowanie dobry pomysł na szybkie i smaczne śniadanie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam granole z patelni, mniam! Ale mi narobiłaś ochoty na truskawki ♥

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. oo, z tahini musi być boskie:3

    OdpowiedzUsuń
  4. Tą z patelni bardzo lubie!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...