Tosty francuskie z chałki (panierowane w białku i maśle orzechowym) podane z miodem, kremowym serkiem i smażoną nektarynką; kawa z mlekiem.
French toast made of challah (coated with protein and peanut butter) served with honey, cream cheese and fried nectarine); coffe with milk.
Miała być owsianka, ale mama przyniosła z piekarni świeżutką chałkę, i nie mogłam się oprzeć... ;)
Ojej, a ja wieki nie jadłam chałki. :) Nic dziwnego, że wygrała dziś z owsianką.
OdpowiedzUsuńO jacie! Poproszę kromeczkę:)
OdpowiedzUsuńJak dawno nie jadłam chałki, o matko! Zazdroszczę takiej pysznej i świeżutkiej <3
OdpowiedzUsuńZaintrygowały mnie te tosty, mogłabyś zdradzić przepis? ;)
Jasne :) To bardzo proste: roztrzepuję widelcem jajko z masłem orzechowym, z tym że masło nie do końca się rozpuszcza i zostają takie grudki, ale mi to nie przeszkadza ;)
UsuńO mamo, to musiało być pyszne! Strasznie narobiłaś mi ochoty ;).
OdpowiedzUsuńpanierowane w maśle orzechowym? ideał *.*
OdpowiedzUsuńJak ja lubię chałkę.. I jak dawno jej nie jadłam ;( ... A tosty z niej, to musiało być pyszne... ;)
OdpowiedzUsuńTeż dawno nie jadłam chałki, pycha ;)
OdpowiedzUsuńjej *.* jakie to pyszne! mistrzowskie śniadanie! porywam! wszystko :)
OdpowiedzUsuńA ja też mam chałeczkę w domu, więc zrobię sobie takie tosty. Pychota! :-)
OdpowiedzUsuńA mi by było szkoda 'marnować' świeżą chałkę na tosty francuskie ;) Zazwyczaj robię je z takiej już nieco wyschniętej. Ale i tak śniadanie pyszne :)
OdpowiedzUsuńKocham chałkę :D jednak taką świeżą zjadłabym z masłem lub masłem orzechowym :D
OdpowiedzUsuńChałka <3 Ale pyszne miałaś śniadanie.
OdpowiedzUsuńOdpisałam Ci na maila ;)
Już odpisuję :)
UsuńPrzepyszne;)
OdpowiedzUsuńJa również nie byłabym w stanie oprzeć się chałce! Uwielbiam *_*
OdpowiedzUsuńPoproszę o kawałek takiego cudeńka :)
Pycha *-*
OdpowiedzUsuńbędziemy odkrywać jej smaki .. :) ale ciii, więcej nie powiem :D zresztą niebawem zdradzę wszystko dokładnie :)
OdpowiedzUsuńOk, czekam z niecierpliwością :)
UsuńNie dziwnie się ,że nie mogłaś się oprzeć:)
OdpowiedzUsuńTo musiało smakować obłędnie ♥.♥
OdpowiedzUsuńJa również nie mogłabym oprzeć się temu smaku:)
OdpowiedzUsuńA drugie zdjęcie po prostu znakomite:)
chałka jest naprawdę pyszna i to jeszcze taka świeżutka , smaczne śniadanko ;D
OdpowiedzUsuńTak jakbyś nie mogła obtoczyć w całym białku .To przeciesz traci na smaku
OdpowiedzUsuńIza
PrzecieRZ wyraźnie napisałam, że obtoczyłam w białku.
UsuńA jakoś się waham przed zrobieniem ostów francuskich ....
OdpowiedzUsuńZ chałki! Ależ to musiało być świetne :D
OdpowiedzUsuńSmaczne śniadanko :)
OdpowiedzUsuńczy Twoje śniadania muszą być takie idealne? :D
OdpowiedzUsuńPrzepraszam :D
OdpowiedzUsuńkrólewskie śniadanie! przepyszne *.*
OdpowiedzUsuń