piątek, 21 września 2012

102.


Tosty francuskie z chałki (panierowane w białku i maśle orzechowym) podane z miodem, kremowym serkiem i smażoną nektarynką; kawa z mlekiem.
French toast made of challah (coated with protein and peanut butter) served with honey, cream cheese and fried nectarine); coffe with milk.



Miała być owsianka, ale mama przyniosła z piekarni świeżutką chałkę, i nie mogłam się oprzeć... ;)

31 komentarzy:

  1. Ojej, a ja wieki nie jadłam chałki. :) Nic dziwnego, że wygrała dziś z owsianką.

    OdpowiedzUsuń
  2. O jacie! Poproszę kromeczkę:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak dawno nie jadłam chałki, o matko! Zazdroszczę takiej pysznej i świeżutkiej <3
    Zaintrygowały mnie te tosty, mogłabyś zdradzić przepis? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne :) To bardzo proste: roztrzepuję widelcem jajko z masłem orzechowym, z tym że masło nie do końca się rozpuszcza i zostają takie grudki, ale mi to nie przeszkadza ;)

      Usuń
  4. O mamo, to musiało być pyszne! Strasznie narobiłaś mi ochoty ;).

    OdpowiedzUsuń
  5. panierowane w maśle orzechowym? ideał *.*

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak ja lubię chałkę.. I jak dawno jej nie jadłam ;( ... A tosty z niej, to musiało być pyszne... ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Też dawno nie jadłam chałki, pycha ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. jej *.* jakie to pyszne! mistrzowskie śniadanie! porywam! wszystko :)

    OdpowiedzUsuń
  9. A ja też mam chałeczkę w domu, więc zrobię sobie takie tosty. Pychota! :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. A mi by było szkoda 'marnować' świeżą chałkę na tosty francuskie ;) Zazwyczaj robię je z takiej już nieco wyschniętej. Ale i tak śniadanie pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Kocham chałkę :D jednak taką świeżą zjadłabym z masłem lub masłem orzechowym :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Chałka <3 Ale pyszne miałaś śniadanie.
    Odpisałam Ci na maila ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Ja również nie byłabym w stanie oprzeć się chałce! Uwielbiam *_*
    Poproszę o kawałek takiego cudeńka :)

    OdpowiedzUsuń
  14. będziemy odkrywać jej smaki .. :) ale ciii, więcej nie powiem :D zresztą niebawem zdradzę wszystko dokładnie :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Nie dziwnie się ,że nie mogłaś się oprzeć:)

    OdpowiedzUsuń
  16. To musiało smakować obłędnie ♥.♥

    OdpowiedzUsuń
  17. Ja również nie mogłabym oprzeć się temu smaku:)
    A drugie zdjęcie po prostu znakomite:)

    OdpowiedzUsuń
  18. chałka jest naprawdę pyszna i to jeszcze taka świeżutka , smaczne śniadanko ;D

    OdpowiedzUsuń
  19. Tak jakbyś nie mogła obtoczyć w całym białku .To przeciesz traci na smaku
    Iza

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. PrzecieRZ wyraźnie napisałam, że obtoczyłam w białku.

      Usuń
  20. A jakoś się waham przed zrobieniem ostów francuskich ....

    OdpowiedzUsuń
  21. Z chałki! Ależ to musiało być świetne :D

    OdpowiedzUsuń
  22. czy Twoje śniadania muszą być takie idealne? :D

    OdpowiedzUsuń
  23. królewskie śniadanie! przepyszne *.*

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...