Żytnie bananowe gofry z kiwi i syropem klonowym; kawa z czekoladowym mlekiem sojowym.
Rye banana waffles with kiwi and maple syrup; coffee with chocolate soy milk.
Leniwy, niedzielny poranek plus najlepsze gofry jakie dotąd jadłam - zapowiada się dobry dzień :)
Jak ja dawno gofrów nie jadłam, pycha ;)
OdpowiedzUsuńTe gofry tak bardzo kuszą, wyglądają na takie chrupiące, mniam :)
OdpowiedzUsuńPo takim śniadaniu/poranku to musi być dobry dzień, tak!
Genialne te gofry <3 muszę się przełamać i w końcu je zrobić :3
OdpowiedzUsuńAleś mi zrobiła ochotę na gofry! *.* Podzielisz się przepisem? :>
OdpowiedzUsuńJasne :) na 10 szt:
Usuńszklanka mąki żytniej
szklanka mleka
jajko
rozgnieciony banan
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
2 łyzki oleju
Miksujemy jajko, dodajemy mleko i banana, później olej i miksujemy razem. W osobnej misce mieszamy sypkie produkty, dodajemy mokre i miksujemy wszystko razem. I już ;)
dziękuję bardzo! jak będę mieć więcej czasu przed szkołą to je zrobię! <3 tylko boje się, że nie wyjdą, bo mam słabą gofrownicę... ;c
Usuńa jakiej mąki żytniej użyłaś? 720 czy 2000?
UsuńWyjda na pewno, po prostu musisz troszke dluzej podpiec. Maka 720.
Usuńczy musi byc banan? czy on jest tylko do smaku? :) ~ zosia
UsuńJeśli nie dodasz banana, to wtedy po prostu nie będą bananowe gofry ;)
Usuńmogę dodać oliwę z oliwek zamiast oleju? :))
Usuńaz 10 ich wychodzi? :))
Usuńjak żałuję, że nie mam gofrownicy... :)
OdpowiedzUsuńCieszę się że od początku się zapowiada dobry :)
OdpowiedzUsuńOch, robisz mi wielką ochotę na gofry. Wyglądają świetnie.
OdpowiedzUsuńA jak smakuje kawa z takim mlekiem? :)
Pyszna jest, smakuje jak takie kawowe kakao, tylko czasem się mleko waży ;)
UsuńPrzyślij mi parę gofrów pocztą:D.
OdpowiedzUsuńżytnie i takie wyrośnięte! świetne. (;
OdpowiedzUsuńmniam, uwielbiam takie gofry :)
OdpowiedzUsuńNie ma nic lepszego niż gofry na śniadanie. Mi one kojarzą się z wakacjami..Niestety muszę poczekać jeszcze kilka miesięcy zanim sobie je zjem.. :(
OdpowiedzUsuńwyglądają pysznie! na pewno były bardzo chrupkie ;)
OdpowiedzUsuńoddawaj gofra! <3
OdpowiedzUsuńA mozna prosic przepis na wczorajszy placek? ;]
OdpowiedzUsuńPewnie :)
Usuń1/3 opakowania Racuchów owsianych od Sante
mały kefir
małe jabłko pokrojone w drobną kostkę
2 łyżki wiórków kokosowych.
Mieszamy i smażymy :)
Takim śniadaniem to ja mogę dzień zaczynać codziennie :)
OdpowiedzUsuńjaaaakieee grubiutkie!
OdpowiedzUsuńjeja, jakie pyszności. *.*
OdpowiedzUsuńmuszę wreszcie kupić gofrownicę. ;)
Ależ pięknie wyglądają; tak chrupiąco. No i dodatkowo niesamowicie zdrowe :) Na pewno skorzystam z przepisu :)
OdpowiedzUsuńtakie piękne i pyszne ,a mi nie wychodzą ;/
OdpowiedzUsuńPrzypomniałaś mi, że powinnam chyba zrobić niedługo jakieś gofry ;p
OdpowiedzUsuńdobrutkie, chrupiące gofry. czego chcieć więcej?:D
OdpowiedzUsuńwiem... lata! <3
Pyszne gofry *.*
OdpowiedzUsuńGenialny kubek :)
ale słodko u Ciebie ;)
OdpowiedzUsuńIdealnie wygladaja, już tęsknię za moją gofrownicą ;)
OdpowiedzUsuńChętnie spróbuję Twoich gofrów :) Widzę, że podałaś przepis, także zapisuję :)
OdpowiedzUsuńJakie piękne, kolorowe zdjęcie! Śliczne, chrupkie gofry!
OdpowiedzUsuńale świetnie wyglądają:D w takich momentach żałuję, że nie mam gofrownicy:p jeżeli miałabyś robić już ten pudding to polecam dodać choć odrobinę kremówki 30%, bo to jednak ona nadaje tego idealnego smaku:)
OdpowiedzUsuńGofry <3 Zjadłabym! :)
OdpowiedzUsuńulala.. gofry z bananem? Coś jak pancakes? Brzmi genialnie! ;)
OdpowiedzUsuńEch.. ale ty masz dobre śniadanka ;D
Ale świetne śniadanie!!
OdpowiedzUsuńOjej , świetne *.*
OdpowiedzUsuń