niedziela, 6 stycznia 2013

209.


Żytnie bananowe gofry z kiwi i syropem klonowym; kawa z czekoladowym mlekiem sojowym.
Rye banana waffles with kiwi and maple syrup; coffee with chocolate soy milk.


Leniwy, niedzielny poranek plus najlepsze gofry jakie dotąd jadłam - zapowiada się dobry dzień :)

41 komentarzy:

  1. Jak ja dawno gofrów nie jadłam, pycha ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Te gofry tak bardzo kuszą, wyglądają na takie chrupiące, mniam :)
    Po takim śniadaniu/poranku to musi być dobry dzień, tak!

    OdpowiedzUsuń
  3. Genialne te gofry <3 muszę się przełamać i w końcu je zrobić :3

    OdpowiedzUsuń
  4. Aleś mi zrobiła ochotę na gofry! *.* Podzielisz się przepisem? :>

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jasne :) na 10 szt:
      szklanka mąki żytniej
      szklanka mleka
      jajko
      rozgnieciony banan
      1 łyżeczka proszku do pieczenia
      1 łyżeczka cynamonu
      2 łyzki oleju

      Miksujemy jajko, dodajemy mleko i banana, później olej i miksujemy razem. W osobnej misce mieszamy sypkie produkty, dodajemy mokre i miksujemy wszystko razem. I już ;)

      Usuń
    2. dziękuję bardzo! jak będę mieć więcej czasu przed szkołą to je zrobię! <3 tylko boje się, że nie wyjdą, bo mam słabą gofrownicę... ;c

      Usuń
    3. a jakiej mąki żytniej użyłaś? 720 czy 2000?

      Usuń
    4. Wyjda na pewno, po prostu musisz troszke dluzej podpiec. Maka 720.

      Usuń
    5. czy musi byc banan? czy on jest tylko do smaku? :) ~ zosia

      Usuń
    6. Jeśli nie dodasz banana, to wtedy po prostu nie będą bananowe gofry ;)

      Usuń
    7. mogę dodać oliwę z oliwek zamiast oleju? :))

      Usuń
    8. az 10 ich wychodzi? :))

      Usuń
  5. jak żałuję, że nie mam gofrownicy... :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Cieszę się że od początku się zapowiada dobry :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Och, robisz mi wielką ochotę na gofry. Wyglądają świetnie.
    A jak smakuje kawa z takim mlekiem? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pyszna jest, smakuje jak takie kawowe kakao, tylko czasem się mleko waży ;)

      Usuń
  8. Przyślij mi parę gofrów pocztą:D.

    OdpowiedzUsuń
  9. żytnie i takie wyrośnięte! świetne. (;

    OdpowiedzUsuń
  10. Nie ma nic lepszego niż gofry na śniadanie. Mi one kojarzą się z wakacjami..Niestety muszę poczekać jeszcze kilka miesięcy zanim sobie je zjem.. :(

    OdpowiedzUsuń
  11. wyglądają pysznie! na pewno były bardzo chrupkie ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. A mozna prosic przepis na wczorajszy placek? ;]

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie :)
      1/3 opakowania Racuchów owsianych od Sante
      mały kefir
      małe jabłko pokrojone w drobną kostkę
      2 łyżki wiórków kokosowych.

      Mieszamy i smażymy :)

      Usuń
  13. Takim śniadaniem to ja mogę dzień zaczynać codziennie :)

    OdpowiedzUsuń
  14. jeja, jakie pyszności. *.*
    muszę wreszcie kupić gofrownicę. ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Ależ pięknie wyglądają; tak chrupiąco. No i dodatkowo niesamowicie zdrowe :) Na pewno skorzystam z przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  16. takie piękne i pyszne ,a mi nie wychodzą ;/

    OdpowiedzUsuń
  17. Przypomniałaś mi, że powinnam chyba zrobić niedługo jakieś gofry ;p

    OdpowiedzUsuń
  18. dobrutkie, chrupiące gofry. czego chcieć więcej?:D
    wiem... lata! <3

    OdpowiedzUsuń
  19. Pyszne gofry *.*
    Genialny kubek :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Idealnie wygladaja, już tęsknię za moją gofrownicą ;)

    OdpowiedzUsuń
  21. Chętnie spróbuję Twoich gofrów :) Widzę, że podałaś przepis, także zapisuję :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Jakie piękne, kolorowe zdjęcie! Śliczne, chrupkie gofry!

    OdpowiedzUsuń
  23. ale świetnie wyglądają:D w takich momentach żałuję, że nie mam gofrownicy:p jeżeli miałabyś robić już ten pudding to polecam dodać choć odrobinę kremówki 30%, bo to jednak ona nadaje tego idealnego smaku:)

    OdpowiedzUsuń
  24. ulala.. gofry z bananem? Coś jak pancakes? Brzmi genialnie! ;)
    Ech.. ale ty masz dobre śniadanka ;D

    OdpowiedzUsuń
  25. Ojej , świetne *.*

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...