Ciastko tiramisu nadziane ricottą; kawa z mlekiem.
Tiramisu cake filled with ricotta; coffee with milk.
Przepis (1 porcja):
35g mąki kokosowej
2 łyżki kawy rozpuszczalnej tiramisu
1 jajko
1/2 szklanki mleka
1/2 łyżeczki sody
cynamon
ricotta do nadziania
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. W naczynku umieszczamy połowę ciasta, na to wylewamy ricottę i przykrywamy pozostałą połową. Pieczemy 35 minut w 180 stopniach.
Jak to miło, że wróciłaś do blogosfery w tak aktywny sposób:) to ciasto jest świetne, chociaż wnętrze zamieniłabym na inny składnik, ricotta i ja to nie jest dobry team...
OdpowiedzUsuńudanego dnia:)
Ostatnio zakochałam się w tiramisu, więc ciacho idzie na listę "do zrobienia". :>
OdpowiedzUsuńUwielbiam Twoje zdjęcia, zawsze mają takie cudne kolory! :)
Można spytać, gdzie kupiłaś naczynko do zapiekania? Szukam podobnego już od dłuższego czasu i nigdzie nie mogę znaleźć.
Dziękuję. :) Naczynko z Reala.
Usuńnooo, to lubię! kawowo i pysznie :D W dodatku pięknie wyrosło !
OdpowiedzUsuńMyślisz że mogę zamienić mąkę kokosową na zwykłą?
Na pewno, ale nie wiem jakie wtedy będą proporcje.
UsuńO, tiramisu prosto z piekarnika, cudownie :)
OdpowiedzUsuńświetnie wygląda!
OdpowiedzUsuńMuszę zrobić! Dodaję do listy "Do zrobienia" :)
OdpowiedzUsuńBoskie! :)
o mamusiu, jednoporcjowe ciastko tiramisu, jednoporcjowe poranne niebo w gębie! :D:D
OdpowiedzUsuńWidzę, że mąka kokosowa wspaniale się spisuje w wszelkiego rodzaju potrawach ;)
OdpowiedzUsuńPrzez Ciebie mąka kukurydziana już idzie do mnie kurierem! Musiałam ją zamówić, patrząc na Twoje cuda. :) Kolejny przepis do kolekcji.
OdpowiedzUsuńMąka kokosowa ;) Polecam, na pewno wymyślisz coś fajnego.
Usuńtiramisu na śniadanie *-* powaliłaś mnie tym ciachem ;D do tego nadziałaś je ricottą i tym bardziej mam ochotę na taki wypiek ;)
OdpowiedzUsuńrozkoszne :>
OdpowiedzUsuńKawa i kokos! <3 <3
OdpowiedzUsuńNiemożliwe to ciastko! Muszę je mieć! ;)
OdpowiedzUsuńA udałoby się gdyby zamiast mąki kokosowej dać zmielone otręby owsiane ? Czy mąka kokosowa ma jakieś specjalne właściwości, że tylko z niej to ciasto się może udać ? :) WYGLĄDA OBŁĘDNIE Jestes największą inspiracją !
OdpowiedzUsuńMiło to czytać, dziękuję :)
UsuńPewnie by się udało, ale musisz kombinować z proporcjami - mąka kokosowa jest bardzo "chłonna" w związku z czym potrzeba jej znacznie mniej, niż innych mąk.
mmm tiramisu <3
OdpowiedzUsuńSmacznie;)
OdpowiedzUsuńGenialne, genialne !
OdpowiedzUsuńTiramisu uwielbiam, spróbuję takiej wersji :)
jesteś osttanio mistrzem wypieków :D
OdpowiedzUsuńOj, śniadanko idealne! <3
OdpowiedzUsuńno i tak oto nawet moje wieczorne kakao już nie smakuje tak saaamo :(
OdpowiedzUsuńMniaaaam!
A jeśli mogę zapytać - z jakiej mąki zrobilaś te pysznie wyglądające nalesniki ? :) http://ashtraysbreakfast.blogspot.com/2013/10/381.html
OdpowiedzUsuńZ kokosowej.
Usuńtrochę inne tiramisu ;)
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie, genialne nadzienie:)
OdpowiedzUsuń