środa, 27 listopada 2013

426. Jaglana babeczka.

Kokosowa jaglana babeczka nadziana kozim serkiem i masłem słonecznikowym z migdałami w czekoladzie.
Coconut millet cake with goat cheese, sunbutter and chocolate covered almonds.

Jaglanych wariacji ciąg dalszy :)

Przepis (inspiracja):

5 łyżek kaszy jaglanej
1,5 szklanki mleka
łyżeczka cukru kokosowego

kozi serek
masło słonecznikowe
migdały w czekoladzie

Wieczorem kaszę gotujemy na mleku z cukrem i chipsami kokosowymi. Po ugotowaniu połowę układamy w miseczce, na kaszę nakładamy kozi serek wymieszany z masłem słonecznikowym i przykrywamy resztą kaszy. Chowamy na noc do lodówki. Rano delikatnie wyjmujemy z miseczki i dekorujemy migdałami.

19 komentarzy:

  1. Co prawda smaki tej jaglanej babeczki niekoniecznie uderzają w moją strunę ulubionych smaków, ale widzę, że uczepiłaś się jaglanki jak rzep!:))

    OdpowiedzUsuń
  2. fajnie wygląda, zdecydowanie do przetestowania na jakiś deser :)

    OdpowiedzUsuń
  3. no nie, puddingu jaglanego nie robiłam! do nadrobienia, koniecznie

    OdpowiedzUsuń
  4. Właśnie czytałam przepis na blodpudding, a później trafiłam tutaj :). Zdecydowanie wolę taką babeczkę ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudowności ! Muszę koniecznie zrobić :) I te migdały kuszą <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Genialna! Fantastyczne połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Och, już mi wyleciała z głowy ta babeczka :) Jak dobrze, że jesteś i swoją apetyczną wariacją zachęcasz do ponownego odkrycia dawnego smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Jaka genialna! :) Pysznie nadziana i tak idealnie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam jaglankę w formie babeczki :) Przepyszne te Twoje połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. epicka! świetna odskocznia od zwykłych miseczkowych śniadań :D

    OdpowiedzUsuń
  11. cudowna babeczka ! jak kokosowa to biorę i w ciemno, ale widzę, że musiała pysznie smakować , bo i wygląda bardzo apetycznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. robiłam kilka razy takie babeczki i przyznam że są boskie i fajnie sie je je haha :D
    pysznie podana!

    OdpowiedzUsuń
  13. ale wilgotna w środku! mniam! :)

    OdpowiedzUsuń
  14. uwielbiam masło słonecznikowe! jest pyszne zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. :)

    OdpowiedzUsuń
  15. uwielbiam nocne jaglanki w formie babeczki-często u mnie goszczą, mmm :)

    OdpowiedzUsuń
  16. czuję te smaki, o mmaaamo!

    OdpowiedzUsuń
  17. Łał, mega zdrowy torcik? cudowności, pokuszę się o zrobienie:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...