piątek, 13 lutego 2015

Bezglutenowe kluseczki kładzione.

Lubię uczucie ciepła w brzuchu po takich kluskach ;)



Przepis:(1 porcja) 
30g mąki ryżowej
30g mąki migdałowej
mały banan
1 jajko
1,5 szklanki mleka
  Mąki mieszamy z jajkiem, dodajemy banana pokrojonego w kostkę. Kluski kładziemy łyżką na wrzące mleko i gotujemy kilka minut.

9 komentarzy:

  1. bardzo lubię - są idealne na mroźne zimowe poranki albo nawet i kolacje :) do tego sycące i zdrowe, po prostu pycha! :)
    miłego dnia :*

    OdpowiedzUsuń
  2. Kluseczki *.* tyle osób kusi, a ja wciąż o nich zapominam

    OdpowiedzUsuń
  3. Ostatnio mam ogromną ochotę na kluski, ale mam tyle innych pomysłów, że na razie traktuję je jako danie awaryjne ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam bananową wersję tych kluseczek :D

    OdpowiedzUsuń
  5. kładzione mogłabym jeść codziennie! :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...