Lubię uczucie ciepła w brzuchu po takich kluskach ;)
Przepis:(1
porcja)
30g mąki ryżowej
30g mąki migdałowej
mały banan
1 jajko
1,5 szklanki mleka
Mąki mieszamy z jajkiem, dodajemy banana pokrojonego w kostkę. Kluski kładziemy łyżką na wrzące mleko i gotujemy kilka minut.
30g mąki ryżowej
30g mąki migdałowej
mały banan
1 jajko
1,5 szklanki mleka
Mąki mieszamy z jajkiem, dodajemy banana pokrojonego w kostkę. Kluski kładziemy łyżką na wrzące mleko i gotujemy kilka minut.
bardzo lubię - są idealne na mroźne zimowe poranki albo nawet i kolacje :) do tego sycące i zdrowe, po prostu pycha! :)
OdpowiedzUsuńmiłego dnia :*
Kluseczki *.* tyle osób kusi, a ja wciąż o nich zapominam
OdpowiedzUsuńOstatnio mam ogromną ochotę na kluski, ale mam tyle innych pomysłów, że na razie traktuję je jako danie awaryjne ;)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam bananową wersję tych kluseczek :D
OdpowiedzUsuńpycha kluseczki *~*
OdpowiedzUsuńA ja lubię kluski! :D
OdpowiedzUsuńkładzione mogłabym jeść codziennie! :)
OdpowiedzUsuńjakie pyszne.... :)
OdpowiedzUsuń